Bitka s viškom kilograma? Ove zelene namirnice istopit će ih

Zdrav život
Bitka s viškom kilograma? Ove zelene namirnice istopit će ih
Ovo je jedan izuzetno zdrav zeleni napitak.

Ovo je jedan izuzetno zdrav zeleni napitak koji je po mnogo čemu koristan za organizam, ali između ostalog karakterizira ga i to da podstiče sagorjevanje masnoća, pa je dobar saveznik u borbi protiv viška kilograma.

Evo kako glasi recept:
Sastojci:
1 celer - (oko 250 grama)
1 krastavac - (oko 300 grama)
2 jabuke - (oko 350 grama)
listovi kelja - (oko 200 grama)
koren djumbira - (oko 25 grama)
sok od jednog limuna - (oko 25 ml)

Priprema:
Celer, krastavac, jabuke i đumbir oljuštiti, isjeći ih na kockice, pa sve zajedno sa keljom staviti u sokovnik i od toga napraviti sok.

Na kraju dodati i sok od limuna i to je to, napitak za mršavljenje je spreman za upotrebu. Može se piti u bilo koje doba dana, ali najbolji efekt sagorijevanja masnoća daje kada se pije nakon obroka.

Ovaj zeleni napitak sa sobom nosi jos mnogo dobrobiti. Veoma povoljno utiče na organe za varenje samim tim sto olakšava varenje masne hrane, a pomaže i u procesu razlaganja proteina.

Preporučuje se osobama koje imaju problema sa nadimanjem, gasovima i onima koji pate od zatvora. Odlično suzbija jutarnju mučninu i mučninu prilikom putovanja.

Kako u njegov sastav ulazi sok od krastavca zeleni napitak je odlično sredstvo za čisćenje organizma, naročito bubrega.

U krastavcu se nalazi mineral silicijum-dioksid koji kosi i noktima daje sjaj i čvrstoću. Osim toga, prirodno hidrira kožu i poboljšava ten.

U kelju se krije jedna supstanca i zove se sulforafan. Naučno je potvrđeno da sulforafan ima direktan uticaj na prevenciju raka, naročito raka debelog crijeva.

On ne samo da smanjuje mogućnost nastanka karcinoma, nego se može i boriti protiv već nastalih malignih tumora, tako sto blokira proces potreban za diobu stanica karcinoma.

Đumbir je poznat po tome da ubrzava proces varenja i razgradnju masnoća, a pored toga doprinosi snižavanju LDL kolesterola u krvi, jer može smanjiti količinu kolesterola koji se apsorbira.

Ne propustite