TRAGEDIJA: Majku i njenog malog sina zatrpala gomila snijega koja je pala s krova

Svijet
TRAGEDIJA: Majku i njenog malog sina zatrpala gomila snijega koja je pala s krova
.

U 30 godina koliko radim ovaj posao nikad nisam imao slučaj u kojem je snijeg s krova ubio nekog, rekao je šerif o smrti Olge Perković (50) i njezinog sina Aarona (7).

Olga Perković (50) i njezin sin Aaron Goodstein (7) iz San Francisca otišli su na skijanje u Kirkwood. Kada su se vraćali sa skijanja natrag u vikendicu u kojoj su odsjeli, hrpa snijega veličine prikolice srušila se na njih i zatrpala ih.  Hrpa pod kojom su ležali bila je visoka skoro metar. 

- To je jako čudna nesreća - izjavio je zamjenik šerifa Spencer Pace za NY Times. Dodao je kako porast temperature uzrokuje velike gomile snijega da se jednostavno otkližu s krovova, što ponekad može ozlijediti prolaznike.

No, ističe kako nikada nije čuo za slučaj da je snijeg ubio nekoga, u čak 30 godina koliko radi svoj posao.  Nakon što je Olgina majka prijavila nestanak nje i djeteta, spasioci su krenuli pretraživati skijalište.

Zadnja njihova lokacija koju su mogli pronaći bilo je upravo na skijalištu gdje su skenirali svoje kartice.  Pace je istaknuo da su majka i sin najvjerojatnije do doma došli alternativnom rutom. 

Oko 21 sat susjed je ugledao rukavice kraj njihove vikendice i shvatio da su zakopani ispod gomile snijega. Odmah su prebačeni u bolnicu, ali im nije bilo spasa. 

 

Ne propustite