VEĆINA GA IMA, A NE ZNA KORISTITI: Skrivene mogućnosti Vibera, koje će vam biti od koristi!

Tech
VEĆINA GA IMA, A NE ZNA KORISTITI: Skrivene mogućnosti Vibera, koje će vam biti od koristi!
.

Gotovo svi vlasnici smartfona posjeduju mesendžere. Jedan od njih je Viber.

Ova mobilna aplikacija je odavno osvojila ljubav svojih korisnika. Ali, nisu svi upoznati sa svim funkcijama Vibera.

Ako vas zanima kako poboljšati rad sa ovom aplikacijom, ovaj članak je za vas.

1. Sakrijte informaciju kada ste bili na mreži

viber1

Uđite u „Podešavanja“ – „Privatnost“ i isključiti status „Na mreži“. Čak, i ako uđite u Viber  o tome niko neće saznati.

2. Sakrijte status o pregledu poruka

viber2

Da pošiljalac poruke ne sazna da ste pročitali njegovu poruku, uđite u „Podešavanja“, izaberite opciju „Obaveštenja“ i skinite je sa opcije „Prikaži pregled poruke“

3. Ne preopterećujte memoriju telefona

viber3

Glasovne poruke iz četova u Viberu, automatski se čuvaju u telefonu. Da ne preopterećujete memoriju, najbolje ih je obrisati. Uđite u „Podešavanja“ – „Mediji“ i kliknite na „Obriši glasovne poruke“.

4. Sklonite svoju profilnu sliku od nepoznatih korisnika.

Ako ne želite da vašu sliku vide svi korisnici Vibera, udite u „Podešavanja“ – „Privatnost“ i uklonite sa „Prikaži svoju sliku“. Sada, korisnici koji nisu na vašoj listi prijatelja, neće vidjeti vašu sliku.

5. Uklonite status „Koristi aplikaciju“

Još jedna mogućnost: praktično sve aplikacije i igre koje instalirate na telefon, sinhronizovane su sa Viberom. Na taj način one postaju vidljive i za druge korisnike sa vaše liste kontakata. Da isključite ovu opciju, uđite u „Podešavanja“ – „Privatnost“ i isključite opciju „Koristi aplikaciju“.

6. Stavite lozinku

Ako ne želite na neko čita vaše poruke, možete staviti Viber lozinku. Sam mesendžer nema takvu opciju, ali ovaj koristan program možete lako preuzeti u bilo kom App Store i instalirati ga za par minuta.

7. Instalirajte Viber na svoj računar

Još jedan koristan savjet u vezi korišćenja ove aplikacije – dopisujte se sa drugim korisnicima Vibera preko svog računara. Jednostavno, instalirajte ga na svoj računar, piše uspesnazena.com. 

FANTASTIČNA VIJEST ZA KORISNIKE VIBERA: Ovako nešto ste tražili odavno

Prva aplikacija za razmjenu poruka koja je uvela grupni chat sa kapacitetom za mlijardu korisnika jeste upravo Viber. 

“Viber Communities” i pruža administratorima nivelisane i moćne upravljačke funkcije.

Viber, jedna od vodećih globalnih aplikacija za razmjenu poruka, danas je objavila pokretanje Viber Communities (“Komjunitiz” - Zajednice) – čime je postala prva aplikacija ovog tipa koja nudi prostor za chatovanje u kome će milijardu korisnika nesmetano moći da razmjenjuje poruke i sve vrste sadržaja. Dok je trenutno stanje na tržištu takvo da ograničava grupne chatove na stotine ili hiljade korisnika, Viber to prevazilazi i pruža korisnicima jedinstvenu mogućnost da se na ovaj način povežu sa sagovornicima iz cijelog svijeta na nivou koji je bez presedana u industriji aplikacija za razmjenu poruka – sa milijardu korisnika u jednom jedinom grupnom chatu.

Uz segmentirane upravljačke uloge i moćne funkcije upravljanja chatovima, administratori Viber Communities će imati na raspolaganju savršen proizvod za vođenje chata, podsticanje razmjene sadržaja i neograničeno proširenje aktivnih grupa korisnika oko zajedničkih interesovanja, iskustava, inicijativa i ostalih tema – i to na veoma dobro poznatom interfejsu njihove omiljene i često korištene aplikacije za razmjenu poruka. Viber će takođe predstaviti i nove funkcije za monetizaciju, koje će omogućiti vlasnicima Zajednica da unutar njih kreiraju modele za stvaranje prihoda – kako se one budu razvijale i postajale masovnije. 

Novi članovi Viber Communities će imati pristup kompletnoj istoriji chatova unutar tih Zajednica – i moći će da se uključe u razgovore koristeći sve raspoložive funkcije na Viberu – GIFove, stikere, fotografije, video fajlove, kao i – naravno - osnovni tekst. U skladu sa Viber imperativom – privatnost sadržaja i bezbednost – jedino će imena članova Zajednice biti prikazana u chatu, dok će njihovi lični brojevi telefona biti sakriveni od drugih članova. 

viber1

Superadministratori će kontrolisati uloge članova unutar Viber Communities – prihvatati i dodavati nove članove Zajednice i promovisati ih do statusa administratora ili superadministratora, izbacivati ili blokirati članove, odlučiti da li će moći da učestvuju u razgovorima i da pozivaju nove članove da se priključe Zajednici. 

Superadministratorima će biti omogućeno da razvijaju Viber Communities I čine ih javnim time što će podeliti pozivni link – ili ga povući iz upotrebe kad god to odluče da urade. Oni će moći i da odlučuju o aktiviranju funkcije za monetizaciju – u skladu sa sopstvenim poslovnim principima i ciljevima – na osnovu čega bi im Viber olakšao proces i podržao stvaranje prihoda putem aplikacije. 

Superadministratori će takođe moći da dodele određene odgovornosti administratorima – kako bi lakše moderirali razgovore: sa mogućnošću da obrišu jednu ili sve poruke nekog od učesnika i da lakše razvrstavaju sadržaj diskusija korišćenjem markiranih poruka (“pinned messages”). Administratori će dodatno imati mogućnost da dodaju ili isključe učesnike – po potrebi. 

viber

Viber Communities su već aktivirane od strane izabranih partnera. Fudbalski klub Olimpik iz Marseja (“Olympique de Marseille”) komunicira sa svojim navijačima putem ovog kanala, nudeći im ekskluzivnu mogućnost da četuju sa zvezdama i upravom kluba. Minit Medija (“Minute Media”), kompanija za kreiranje i distribuciju sportskog sadržaja, koristi svoju

Zajednicu na Viberu kako bi ispunila svoje obećanje poklonicima sporta da će im omogućiti da se i njihov glas čuje. Digitalni servis za najam sadržaja OverDrajv (“OverDrive”) kreirao je svoju Zajednicu kako bi putem Vibera upravljao lokalnim čitalačkim klubovima koje vode javne biblioteke širom SAD. 

“Viber nastoji da zbližava ljude, kroz lične veze i zajedničke strasti i interesovanja,” napominje Đamel Agaua (Djamel Agaoua), Generalni direktor Vibera. “Ljudima bi trebalo pružiti mogućnost da slobodno komuniciraju i druže se međusobno – gde god da se oni nalaze – i s tim razlogom smo pokrenuli Viber Communities. Po prvi put, grupe korisnika neograničenog broja će moći da formiraju Zajednice oko zajedničkih tema, dok će administratori biti opremljeni moćnim novim funkcijama koje će im omogućiti lak i efikasan menadžment. Naše Zajednice nisu jedinstvene samo po tome što su “ograničene” na 1 milijardu učesnika, već i zato što vlasnicima po prvi put omogućavaju uvođenje mogućnosti monetizacije – čime pružaju dodatnu vrednost korisnicima i organizacijama koje žele da stvaraju angažovane i korisne skupove ljudi širom svijeta.” 

Viber Communities će on danas biti dostupne, u fazama, korisnicima Viber aplikacije širom svijeta.

(Novi.ba/Srbija Danas)

 

Ne propustite