Vlada SBŽ-a: Bivši branitelji oslobođeni plaćanja zdravstvenih markica

Bosna i Hercegovina
Vlada SBŽ-a: Bivši branitelji oslobođeni plaćanja zdravstvenih markica
.

Plaćanja zdravstvenih markica u Srednjobosanskoj županiji (SBŽ) bit će oslobođeno 15.112 bivših branitelja i članova njihove obitelji, odlučeno je na današnjoj sjednici Vlade SBŽ-a, koja je usvojila Pravilnik o oslobađanju plaćanja dijela troškova zdravstvene zaštite braniteljske populacije.

Direktor županijske Uprave za pitanje branitelja Esad Crnica kazao je Feni kako će za ove namjene biti potrebno oko 438.000 maraka, od čega će 250.000 maraka osigurati Uprava za branitelje, a ostatak Vlada SBŽ-a.

- Pravilnik će vrijediti do 31. prosinca ove godine. Mi smo pripremili spisak osoba koje imaju pravo na oslobađanje od zdravstvenih markica, a za sve one koji su ih već platili, refundirat ćemo troškove - kazao je Crnica.

Od obveze kupovine zdravstvenih markice, čija je godišnja cijena 29 maraka, oslobađaju se, među ostalim, nezaposleni ratni vojni invalidi, dobitnici ratnih odlikovanja, demobilizirani branitelji, te njihovi supružnici koji nisu u radnom odnosu, kao i djeca u dobi od 18 do 25 godina, ukoliko se školuju.

Ne propustite