Policajci optuženi da su prodali trojicu turista bandi za 40 eura

Svijet
Policajci optuženi da su prodali trojicu turista bandi za 40 eura
.

Policajci u Meksiku optuženi su da su oteli trojicu turista iz Italije i prodali ih bandi za 40 eura.
 
Četiri policijska službenika, tri muškarca i jedna žena, priznali su da su "predali trojicu Talijana skupini organiziranog kriminala", izjavili su tužitelji na sudu.
 
Raffaele Russo (60), njegov sin Antonio (25) i Vincenzo Cimmino (29) iz Napulja posljednji su put viđeni 31. siječnja na benzinskoj postaji u Tecalitlanu, poljoprivrednom gradu u Meksiku, piše BBC. Tamo im je prišla skupina policajaca na motorima i u kombiju te ih zatražila da pođu s njima. Muškarci su se tada javili rodbini u Italiji putem Whatsappa i nakon toga su nestali. 

"Pokušali su prodavati jeftinu robu iz Kine"
 
Sin jednog od nestalih Talijana izjavio je za lokalni radio da ih je policija prodala bandi za 1000 pesosa, odnosno 43 eura, ali meksički službenici nisu potvrdili taj podatak. Tri policajca i policajka uhićeni su i optuženi, a meksičke vlasti tragaju za još 3 policijska službenika osumnjičena za sudjelovanje u otmici.
 
Prema medijskim navodima, trojica Talijana stigli su u Meksiko kako bi prodavali robu iz Kine. Tužitelj je na sudu izjavio da ima informacije da su pokušali prodati jeftine poljoprivredne strojeve pod krinkom vrlo kvalitetnih marki. Njihova rodbina odbacila je navode o bilo kakvoj ilegalnoj aktivnosti Talijana u Meksiku. Potraga za nesretnim turistima je u tijeku. 

Ne propustite