Zaboravite na sirće i sodu bikarbonu: Ova dva neobična sastojka genijalno čiste mrlje od kamenca

Praktična žena
Zaboravite na sirće i sodu bikarbonu: Ova dva neobična sastojka genijalno čiste mrlje od kamenca
.

Dobro smo upoznate sa svim sredstvima za uklanjanje kamenca i prljavštine, bili oni kupovni ili domaće kombinacije poput jabučnog octa i sode bikarbone.

Kako nam i nije baš u interesu koristiti agresivna sredstva jer nam je zdravlje milo, često posežemo za prirodnim rješenjima. No, limunska kiselina, primjerice, nekada ne može dobro očistiti površine na kojima se toliko lako skupljaju mrlje od tvrde vode.

Sva sreća, postoji genijalno rješenje, a uključuje dva poznata pića – Coca Colu i votku. Da, zvuči čudno, ali to je sve što ti treba za uklanjanje kamenca.

Kako djeluju?

Dakle, pomiješaj Coca-Colu i votku u mjeru 50:50 te ih premjesti u bočicu s raspršivačem. Pošpricaj mješavinu na mjesta koja trebaš očistiti te je ostavi da djeluje barem pola sata ili dok se ne osuši. Nakon toga ponovi postupak nekoliko puta.

Zašto ovo djeluje? Zato jer kiselina u Coca-Coli i alkohol u votki naprosto ‘jedu’ kamenac, a ne oštećuju osjetljive površine. Znači, ne moraš ih ribati niti trljati, samo ih na kraju prebriši krpom i to je to.

Ne propustite