BOLJE DA IH NE ZNATE: 5 strašnih istina o avionima koje vam kriju!

Zanimljivosti
BOLJE DA IH NE ZNATE: 5 strašnih istina o avionima koje vam kriju!
.

Nekoliko pilota i stjuardesa odgovorilo je na niz pitanja kako bi se saznalo što više informacija o zbivanjima iza scene. A krajnji rezultati otkrili su neke prilično gadne detalje za koje bi bilo bolje da ih niti ne znamo.

1. Stjuardi i stjuardese vjerojatno ne služe večeru jer za to postoji razlog

“Na noćnim letovima ponekad zadržavamo iznošenje hrane koliko god možemo kako bi putnici zaspali, a mi bismo manje radili” – priznala je stjuardesa.

2. Ne dirajte avionsku vodu… nikada!

“Nemojte nikada piti vodu u avionu koja nije iz boce. Nemojte je ni taknuti. Razlog je taj što se voda za ‘piće’ i voda za ispiranje toaleta nalaze nekoliko centimetara jedna od druge, a ponekad u nekim avionima sve to ide zajedno” – otkrio je jedan korisnik mreže Reddita.

3. Maske s kisikom zapravo daju samo 15 minuta zraka

Bilo koja situacija u avionu se smatra lošom ako padnu maske za kisik. Međutim, znajući da maske imaju samo 15 minuta zraka u njima, ta činjenica postaje još strašnija. Jedan korisnik otkrio je da je 15 minuta dostatno da dobar pilot spusti avion na visinu na kojoj je disanje normalno.

4. Piloti ponekad zaspu za vrijeme leta

“Na dužim letovima piloti imaju pravo na odmor dok njihov kopilot upravlja avionom” – izjavila je jedna stjuardesa. Od tada su mnogi piloti priznali da i oni, ali i njihovi kopiloti, s vremena na vrijeme odspavaju za vrijeme leta.

5. Kako se pregledane torbe zaista ‘checkiraju’

“Ako piše lomljivo, to znači da će ga još više bacati. Ako piše držite ga na ovoj strani, obavezno će ga staviti naopako. Moramo napuniti teretni prostor s više od 150 torbi, a za to ne biramo način” – rekao je jedan anonimni nosač prtljage.

Ne propustite