Pokušao ubiti curicu od 12 godina zbog "osvete za terorističke napade"

Svijet
Pokušao ubiti curicu od 12 godina zbog "osvete za terorističke napade"
.

Paul Moore (21) zabio se autom u ženu iz Somalije, pregazio ju i zatim pokušao ubiti i 12-godišnju djevojčicu kako bi se osvetio za terorističke napade u Britaniji, piše BBC.
 
Majka devetero djece, Zaynab Hussein, ostala je nepokretna nakon napada koji se dogodio u Leicesteru u rujnu prošle godine. Paul Moore se nekoliko dana nakon bombaškog napada u londonskoj podzemnoj željeznici automobilom zabio u Zaynab, koja je na glavi nosila maramu. Nakon toga ju je i pregazio, a nekoliko minuta kasnije pokušao se zabiti i u 12-godišnju djevojčicu iz Somalije, koja je također imala maramu na glavi.
 
"Učinio sam državi uslugu" 

Sud u Nottinghamu jučer je Moorea proglasio krivim za pokušaj ubojstva. Tijekom izricanja presude nije pokazivao nikakve emocije. Nakon napada Moore je članovima svoje obitelji rekao da je "učinio državi uslugu" te izjavio da se želio osvetiti za terorističke napade u Britaniji.
 
Suprug Zaynab Hussein, Barre Duale, izjavio je da je Moore postupio kao terorist: "Zapravo je napao Britaniju, napao je britansku majku, britansku suprugu, britansku radnicu i volonterku. Nije napao teroriste, već im se pridružio time što je napao nevinu ženu".
 
Dodao je da nijedna kazna za Moorea neće biti veća od doživotne kazne na koju je osuđena njegova supruga zbog teških ozljeda koje su je ostavile nepokretnom. 

Ne propustite