Nova intervencija policije: Borci se ponovo okupili, jedna osoba uhapšena

Aktuelno
Nova intervencija policije: Borci se ponovo okupili, jedna osoba uhapšena
.

Nakon što su rano jutros pripadnici Ministarstva za unutrašnje poslove Tuzlanskog kantona deblokirali petlju na Šićkom Brodu, danas u poslijepodnevnim satima došlo je do novog okupljanja.

Manja grupa boraca i građana okupila se danas oko 16 sati ponovo na petlji, ali su pripadnici MUP-a TK-a preventivno intervenirali, kako ne bi ponovo dozvolili bilo kakvu vrstu ometanja normalnog odvijanja saobraćaja u ovom dijelu Federacije BiH, prenosi Tuzlanski.ba.

Na snimci koja je ustupljena od jednog građanina evidentno je kako je policija intervenirala u još jednom slučaju, te je jedna osoba uhapšena, no još uvijek nisu poznati razlozi ove intervencije.


Podsjećamo, pripadnici specijalnih jedinica MUP-a TK-a jutros su izvršile deblokadu petlje Šićki Brod, koju su još od 28. februara blokirali demobilizirali borci. Tom prilikom oko stotinu boraca sklonjeno je s ceste i saobraćaj je pušten u funkciju.

Zbog cijelog slučaja deset osoba je uhapšeno i saslušane su u policiji, nakon čega je za njih izdat prekršajni nalog, dok su dvije osobe zadobile lakše tjelesne povrede, te su prvenstveno prebačene u Univerzitetski klinički centar Tuzla, a zatim puštene na kućno liječenje.

Borci na Šićkoj petlji jedna su od najistrajnijih grupa boraca koje su 28. februara dovele cijelu Federaciju BiH u saobraćajni kolaps, nakon što su blokirale putne pravce u blizini Sarajeva, Konjica, Zenice i Tuzle. Sve blokade, izuzev one kod Tuzle, razbijene su u ranim jutarnjim satima 1. marta, dok su sporadične grupe boraca tokom narednih dana pokušavale blokirati putne pravce kod Doboja.

Ipak, intervencijama policije te blokade su spriječene i najveći problem još uvijek ostaje petlja Šićki Brod gdje borci, uz podršku građana, ne odustaju od svojih zahtjeva i blokade.

Ne propustite