Konačno otkrivena istina o naljepnicama na voću za koju ste odavno trebali znati: Ovo obavezno morate izbjegavati

Zanimljivosti
Konačno otkrivena istina o naljepnicama na voću za koju ste odavno trebali znati: Ovo obavezno morate izbjegavati
.

Sigurno ste se nekada pitali šta predstavljaju naljepnice na voću? Znamo da je genetski modifkovana hrana vrlo štetna po naše zdravlje. Treba da se dobro raspitate o proizvodu kojeg kupujete. Kupujte prirodno uzgojeno jer GMO prozivodi izazivaju rak.

Kupujte proizvode koji izgledaju prirodno, obratite pažnju da su prisutni u odgovarajućem godišnjem dobu. Npr, nije normalno da neko voće ili povrće bude prisutno čitavu godinu. Ako jeste, nešto nije uredu.

Naljepnice na voću ne trebaju da dolaze u kontakt s ustima. To imajte na umu. One nam mogu dosta toga reći o proizvodu i ukazati na GMO proizvode. Obratite pažnju na brojeve koji se nalaze na naljepnicama.

Ukoliko se na naljepnici nalazi 5 cifara koje počinu brojem 9, to znači da proizvod nije GMO. Ako se na proizvodu nalazi 5 cifara koje počinju brojem 8, to znači da je proizvod GMO i da treba da ga izbjegavate.

Kombinacije brojeva: Obično su te kombinacije iste bez obzira na na koju državu se odnosi. Npr. obično uzgajane banane svuda imaju kombinaciju 4011.

Ne propustite