KONAČNO OTOPLJENJE: Evo kakve nas temperature očekuju za vikend

Bosna i Hercegovina
KONAČNO OTOPLJENJE: Evo kakve nas temperature očekuju za vikend
.

Sutra se Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme sa kišom, koja se ponegdje može lediti u dodiru sa tlom. U jutarnjim satima i dio prije podneva ponegdje na sjeveru i sjeverozapadu Bosne sa susnježicom ili snijegom. Intenzivnije padavine na jugozapadu, istoku i jugoistoku Hercegovine, gdje se očekuje od 40 do 60 l/m2. U osataku zemlje padavine slabog do umjerenog intenziteta.

Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernog smjera, a u Hercegovini na momente i pojačan. Jutarnja temperatura od -6 do 1, na jugu od 2 do 6, a najviša dnevna od 0 do 6, u Hercegovini i na jugozapadu Bosne do 6 do 10 stupnjeva.

Subota: pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini se očekuje kiša u jutarnjim satima i tokom večeri. Na sjeveru i sjeverozapadu Bosne slab snijeg u prvom dijelu dana.

Na planinama sa snijegom. U ostatku Bosne mjestimična kiša ili rosulja u jutarnjim satima. Jutarnja temperatura od -1 do 3, na jugu od 5 do 10, a najviša dnevna od 2 do 8, na jugu od 10 do 14 stepeni.

Nedjelja:  pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i snijegom. U Hercegovini sa kišom. Tokom dana, postupan prestanak padavina.

Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 3 do 7, a najviša dnevna od 0 do 6, na jugu od 8 do 11 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

Ne propustite