KAKO NAJBRŽE ZAGRIJATI AUTOMOBIL ZIMI: Ovo su super trikovi!

Automoto
KAKO NAJBRŽE ZAGRIJATI AUTOMOBIL ZIMI: Ovo su super trikovi!
.

Ako imate stariji automobil ili na vašem automobilu tvornički izvori grijanja ne funkcioniraju najbolje, možda biste trebali razmisliti o alternativnim načinima grijanja vašeg automobila.

Pod alternativnim načinima grijanja mislimo na uređaje koji se priključuju na električnu instalaciju automobila i koju obavezno treba dobro provjeriti prije nego što se odlučite na ovakav korak. Neki od uređaja se priključuju u utičnicu za upaljač, dok se drugi trajno ugrađuju u vozilo. Osim spomenutih instalacija, treba provjeriti i ispravnost termostatskog ventila te rashladnu tekućinu.

Uređaj Webasto – u pitanju je uređaj koji se ugrađuje u automobil i jedan je od najboljih, ali i najskupljih načina za grijanje vozila. Njegove prednosti su što grije motor pa je paljenje na niskim temperaturama lakše, a pritom odleđuje i vjetrobransko i bočna stakla. Dobra stvar je i što uređaj možete isprogramirati i odrediti kada se pali grijanje. Ovaj uređaj tijekom jednog sata rada potroši 0.5 litara benzina, a njegova se cijena kreće od 1 000 eura.

Grijalica – može se uključiti u utičnicu za upaljač, a radi po principu fena za kosu koji pomaže otopiti led sa stakla. Ova grijalica ima duži kabel pa se mogu grijati i stakla sa vanjske strane.

Presvlake sa grijačima – također se, kao i grijalica, priključuju u utičnicu za upaljač. Ovakva se presvlaka vrlo lako postavi i grije sjedala i naslon. Druga opcija su vrlo tanki grijači koji se ugrađuju u sjedala, a mogu biti žičani i od ugljičnih vlakana i imaju zaštitu od pregrijavanja.

 

Ne propustite