Saobraćajnice i dalje blokirane, policija formirala stožer

Vijesti
Saobraćajnice i dalje blokirane, policija formirala stožer
.

Neke od najfrekventnijih prometnica u blizini Sarajeva, Zenice i Tuzle i dalje su blokirane u večernjim satima.

Prosvjed razvojačenih branitelja i boraca započeo je jutros, a prema informacijama BiHAMK-a promet je blokiran na raskrižju magistralnih pravaca M-4 i M-17 u mjestu Karuše, blokirana je prometnica M-17 na dionici Žepče - Zenica (u mjestu Donja Golubinja), planinski prijevoj Ivan (M-17 Sarajevo-Konjic), petlja Šićki Brod kod Tuzle, petlja Blatuša kod Zenice te Vogošćanska petlja kod Sarajeva.

Komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mevludin Halilović u izjavi za N1 kazao je kako Federalna uprava policije i županijski MUP-ovi razmatraju plan djelovanja.

- Imamo plan djelovanja, ali pošto se radi o čitavoj Federaciji, naše aktivnosti će biti usklađene s aktivnostima ostalih policijskih agencija, kantonalnih MUP-ova i Federalne uprave policije. Formiran je štab na nivou Federalne uprave policije, ja sam maloprije razgovarao s ovlaštenim predstavnikom štaba, razmijenili smo informacije. Što se tiče policije, poduzimamo mjere da ne dođe do eskalacije i narušavanja javnog reda i mira - kazao je Halilović. 

Prosvjednici koji su blokirali prometnice od federalnih vlasti traže objavljivanje registra branitelja, braniteljski dodatak i ukidanje financiranja braniteljskih udruga.

Ne propustite