FUP formirao štab zbog blokada saobraćajnica u FBiH

Aktuelno
FUP formirao štab zbog blokada saobraćajnica u FBiH
.

Formiran je štab na nivou Federalne uprave policije, a policija preduzima mjere da ne dođe do esklacije, kazao je večeras za N1 Mevludin Halilović, komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

On je za N1 kazao da je u kontaktu s kolegama iz ostalih kantonalnih MUP-ova.

''Imamo plan djelovanja, ali pošto se radi o čitavoj Federaciji, naše aktivnosti će biti usklađene s aktivnostima ostalih policijskih agencija, kantonalnih MUP-ova i Federalne uprave policije'', rekao je Halilović za N1.

''Formiran je štab na nivou Federalne uprave policije, ja sam maloprije razgovarao s ovlaštenim predstavnikom Štaba, razmijenili smo informacije. Što se tiče policije, preduziramo mjere da ne dođe do eskalacije i narušavanja javnog reda i mira'', dodao je on.

Podjećamo, saobraćaj je blokiran u sljedećim dijelovima Bosne i Hercegovine:

-raskrsnica magistralnih puteva M-4 i M-17 u mjestu Karuše,

-M-17 Žepče-Zenica (u mjestu Donja Golubinja),

-planinski prevoj Ivan (M-17 Sarajevo-Konjic),

-petlja Šićki Brod (Tuzla) i

-petlja Blatuša (Zenica).

Borci već skoro deset sati u blokadi drže i petlju Šićki Brod u Tuzli, a odlučili su prenoćiti na ulici. Posebno su izrevoltirani zbog ignorantskog odnosa vlasti od kojih još uvijek nisu dobili nikakvu povratnu informaciju. Promrzli od hladnoće, za izjave nisu raspoloženi.

Okupljeni borci jedino imaju razumijevanja za hitne slučajeve, odnosno kroz svoj kordon propuštaju sanitete i službena vozila Ministarstva unutrašnjih poslova TK pod rotacijom.

(novi.ba/ N1)

Ne propustite