HRVATSKA SE PROBUDILA U DEBELOM MINUSU: Saobraćaj paralizovan, a prognoze kažu da je ovo TEK POČETAK

Region
HRVATSKA SE PROBUDILA U DEBELOM MINUSU: Saobraćaj paralizovan, a prognoze kažu da je ovo TEK POČETAK
.

Hrvatska se danas probudila u debelom minusu. U 7 ujutro najhladnije je bilo na Zavižanu, -20°C, dok je najtoplije, svega nešto iznad nule, bilo na Palagruži - 4.5°C. U unutrašnjosti temperature su se uglavnom kretale oko -10°C, dok je Delnice koje se bore s ogromnom količinom snijega 'stislo' ledenih -14°. Samo sat vremena kasnije na Zavižanu je izmjeren stupanj manje, -21°C.
61469099-snijeg-vrijeme-vremenska-prognoza

Vrijeme će danas biti pretežno oblačno, povremeno sa snijegom, osobito u gorskim predjelima i u Slavoniji, u Dalmaciji će mjestimice biti i susnježice, a u Istri uglavnom bez oborina uz dulja sunčana razdoblja, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za ponedjeljak.

Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u gorju s olujnim udarima. Na Jadranu umjerena i jaka bura, ponegdje i olujna, podno Velebita i s orkanskim udarima.

Najviša dnevna temperatura zraka u gorju od -12 do -9, u nizinama o -8 do -3, a na Jadranu između -2 i 3 stupnja Celzijusa.

Slično vrijeme očekuje se i u utorak. U unutrašnjosti će biti pretežno oblačno, mjestimice sa snijegom, uglavnom do sredine dana. Na Jadranu djelomice sunčano, a slabih oborina još može biti u noći i ujutro. Vjetar će biti umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na većem dijelu Jadrana u noći i prijepodne puhat će još jaka i olujna bura.

Minimalna temperatura zraka od -14 do -8, na Jadranu od -6 do -1, a maksimalna od -9 do -5, na Jadranu od -1 do 4 °C.
Nema prohodnih cesta za kamione iz unutrašnjosti prema Dalmaciji,

Zbog zimskih uvjeta i olujnog vjetra trenutno nema prohodnih cesta za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci i obratno, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski autoklub (HAK).

Kamioni s prikolicom i tegljači s poluprikolicom isključuju se na čvoru Kikovica (A6) u smjeru Zagreba i odmorištu Vukova Gorica (u oba smjera), te odmorištima prije Bosiljeva u smjeru Rijeke ili Dalmacije. Hrvatske ceste i Hrvatske autoceste zajedničkim kapacitetima obavljaju aktivnosti s ciljem što bržeg postizanja prohodnosti za teretni promet.

 

Ne propustite