Bh.konzulat u Minhenu povukao pokroviteljstvo manifestacije o nezavisnoti Kosova

Objavljeno:24.02.2018 - 18:39
A A A Times Arial

U vezi navoda iznesenih u pojedinim medijima, po kojima je Generalni konzulat (GK) BiH u Minhenu "sponzorisao obilježavanje tzv. godišnjice nezavisnosti Kosova", Ministarstvo vanjskih poslova BiH obavijestilo je javnost da je GK BiH u Minhenu, uz dostavu informacije o davanju saglasnosti za pokroviteljstvo nad tradicionalnom manifestacijom u SR Njemačkoj, koja ove godine tematizuje kulturu i umjetnost regiona u koji spada i BiH, sjedištu Ministarstva dostavio i informaciju da je GK povukao svoju saglasnost za pokroviteljstvo nad dijelom navedene manifestacije u okviru kojeg će biti izvedene aktivnosti posvećene godišnjici tzv. nezavisnosti Kosova.

GK BiH u Minhenu naglasio je da je  GK odluku o pružanju podrške navedenoj manifestaciji donio radi promovisanja kulture i tradicije naroda BiH i regiona, te da nije bio upoznat sa činjenicom da će u okviru ovogodišnjih aktivnosti tradicionalne manifestacije biti upriličene i aktivnosti posvećene obilježavanju tzv. nezavisnosti Kosova, koje Bosna i Hercegovina nije priznala, saopćeno je iz Ministarstvo vanjskih poslova BiH, javlja Fena.

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!