SLUČAJ KOJI JE POTRESAO CIJELU BiH: Otkriveno šta je mladić poručio prije nego je sebi odsjekao nogu i ruku

Bosna i Hercegovina
SLUČAJ KOJI JE POTRESAO CIJELU BiH: Otkriveno šta je mladić poručio prije nego je sebi odsjekao nogu i ruku
.

U srijedu oko 10 sati 19-godišnji Ivan Slišković iz Brankovića kod Žepča sam je sebi odsjekao ruku i nogu, te je hitno prebačen u sarajevsku bolnicu.

Mladić je puno iskrvario, a kad je stigla medicinska pomoć samo je izgovarao datum 16.06.1999. godine, tvrde očevidci.

– Bio je dezorjentisan i samo je ponavljao jedan datum iz 1999. godine. Izgubio je mnogo krvi koje smo pokušali nadomjestiti raspoloživim dozama. Sve upućuje na to da su ekstremiteti odsječeni namjerno u teškom psihičkom stanju – kratko su naveli u Hitnoj pomoći u Žepču.

Kako je na svojoj Internet stranici objavilo Radio Sarajevo, stanje ovog mladića je stabilizovano i vrlo vjerovatno spašena mu je šaka. Naime, on je nakon ovog slučaja prebačen na Kliniku za plastičnu hirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu gdje su mu timovi ove klinike i Klinike za ortopediju uradili replantaciju šake, koja je bila uspješna.

IMAO HALUCINACIJE? Stradali Ivan živi u siromašnoj porodici, a dan ranije, prije nego što je odlučio da odsječe svoje ekstremitete, iskasapio je mačku i psa kod svoje porodične kuće.

Navodno je imao i halucinacije i pravovremeno je upućivan na psihijatrijsko liječenje. U Brankovićima ga smatraju mirnim i povučenim momkom koji nije pravio probleme drugima.

Nezvanično, članovima uže familije poručio je kako više ne želi da živi. U Brankovićima su šokirani, kao i medicinsko osoblje koje je u prvim trenucima vidjelo stepen povreda.

– Primio je sve neophodne medikamente, strahujemo zbog moguće infekcije a neizvjesno je prognozirati da li će hirurzi uspjeti da mu ponovo zašiju odsječene dijelove tijela, koji su kasnije dopremljeni u sarajevsku bolnicu – naveli su ranije medicinski izvori.

Ne propustite