Podgorica: Dužnosnici pred američkom ambasadom

Region
Podgorica: Dužnosnici pred američkom ambasadom
.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić, direktor Uprave policije Slavko Stojanović kao i šefovi policijskih struktura stigli su na mjesto bombaškog napada na američku ambasadu u Podgorici, koji se desio sinoć. Iz policije je saopšteno da je u toku identifikacija muškarca koji je bacio bombu u dvorište ambasade.

.Za sada još uvijek neidentifikovani napadač bacio je kasno sinoć bombu u krug Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici, nakon čega je upotrebom eksplozivne naprave izvršio samoubistvo. U toku je utvrđivanje identiteta napadača.

Krug oko ambasade u blokadi je od kasno sinoć, gdje na terenu uviđaj vrše pripadnici policije.

U pratnji predstavnika američke ambasade u Crnoj Gori, na mjesto događaja stigli su i ministar unustrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor policije Slavko Stojanović.

Iz policije je saopšteno da podgorička policija intenzivno radi na identifikaciji muškarca koji je, sinoć bacio bombu u dvorište Ambasade SAD-a u Podgorici, a potom se raznio eksplozivnom napravom.

"Sinoć oko ponoći je Dežurnoj službi Centra bezbjednosti Podgorica prijavljeno je da se u dijelu grada Preko Morače, kod Sportskog centra Morača, čula eksplozija. Službenici CB Podgorica su odmah nakon toga obišli teren i ubrzo su, preko puta Ambasade SAD-a, na zemljanom dijelu ka obali rijeke Morača, pronašli beživotno tijelo za sada neidentifikovane muške osobe", kazali su iz policije.

Muškarac je, prema aktivnostima koje je policija do sada preduzela, stradao usljed aktiviranja bombe nakon što ju je prethodno bacio u dvorište Ambasade.

"Dejstvom eksplozije u dvorištu Ambasade SAD-a, osim kratera koji je ostao na mjestu na kojem je bomba eksplodirala, nije pričinjena materijalna šteta na imovini Ambasade. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je rukovodio vršenjem uviđaja na licu mjesta. Izuzeti su tragovi s lica mjesta i oni će biti predmet vještačenja", navode iz policije.

Saobraćaj oko ambasade od sinoć je u blokadi, dok je i pješacima zabranjeno kretanje u blizini mjesta događaja.

Na licu mjesta jutros su pripadnici posebne jedinice crnogorske policije, koji sa dugim cijevima obezbjeđuju prostor oko ambasade.

Američka ambasada je na svom sajtu izdala upozorenje građanima SAD da izbjegavaju područje zgrade ambasade, velike skupove, da prate lokalne medije i uputstva vlasti. Sve usluge vezane za izdavanje viza danas su otkazane.

(Anadolija)

 

Ne propustite