Konačno otkrivena tajna: Evo šta se sve nalazi u TIGROVOJ MASTI!

Zanimljivosti
Konačno otkrivena tajna: Evo šta se sve nalazi u TIGROVOJ MASTI!
.

Sigurno ste se svi bar jednom u životu susreli sa tigrovom masti. Njen prepoznatljiv i žestok miris u trenutku pročišćava sinuse. A da li vam je poznato šta se sve u njoj nalazi? Tigrova mast je balzam protiv bolova koji koriste brojni profesionalni sportisti. Prvi ju je napravio jedan travar iz Kine 1870. godine. Nakon njega balzam su komercijalizovali njegovi sinovi i od tada se počela prodavati širom svijeta.

Energičnom masažom bolnog mjesta dođe do olakšanja. Također nestaju  modrice i podlivi nastali prilikom udara. Za razliku od lijekova protiv bolova koje pijemo, brufen analgin ili voltaren, tigrova mast napada isključivo područje zahvaćeno bolom, te ne šteti drugim organima. Upotrebom ovog balzama, zbunićete svoje nervne završetke, ali ne i ukloniti sam bol. Ovo su sastojci koji sačinjavaju tigrovu mast:

Kamfor

Jedan je od dva glavna aktivna sastojka tigrove masti. Smanjuju bol aktiviranjem senzora zaduženih za tjelesnu temperaturu našeg organizma. Doprinosi tome da osjećamo hlađenje na koži.

Dementolirano ulje nane

Ovaj sastojak sadrži manje količine alkohola, ali je dosta jeftiniji u ovom obliku. 26% ulja čini mentom-mentol sa dva atoma vodina manje. On pomaže da sastojci brže prodru u kožu

Ulja mirte, kineskog cimeta i karanfilića

Ova ulja simuliraju toplotu i hladnoću. Ovo su neurološki “mađioničari”.

Parafin

Glavni nosilac svih sastojaka je vazelin i parafin. To su derivati sirove nafte koji su sačinjeni od lanca ugljenika i vodonika. Skupa čine plučvrstu masu, koja se pri toploti razmazuje lakše i pruža neophodno olakšanje.

 

Ne propustite