Lijepa vojvotkinja u društvu Anne Wintour i Naomi Campbell! Pogledajte kakvu haljinu je odabrala Kejt Midlton

Show
Lijepa vojvotkinja u društvu Anne Wintour i Naomi Campbell! Pogledajte kakvu haljinu je odabrala Kejt Midlton
.

Nakon što se stišala buka oko odabira haljine u kojoj se uvijek besprijekorno dotjerana Kejt Midlton pojavila na dodjeli nagrada Bafta, vojvotkinja od Kembridža zadivila je u zanimljivoj cvjetnoj kreaciji koju potpisuje jedan od njenih najdražih dizajnera, tursko-engleski kreator Erdem Moralioglu

Na modnom događanju u Bakingemskoj palati pod nazivom „Commonwealth Fashion Exchange“ lijepa trudnica, koja će roditi u aprilu, bila je među najzapaženijim damama u predivnoj haljini od crno-bijele čipke koja joj je stajala kao salivena. Kroj je naglasio trudnički stomak Kejt Midlton, vojvotkinje koja se i u trećoj trudnoći može pohvaliti zavidnom figurom.

kejt
Prepoznatljiva frizura, koja je već dobila svoj poseban naziv, kob, odnosno Kejtin „long bob“, malo nakita i diskretan „make up“ zaokružili su ovaj ženstveni stajling jedne od najomiljenijih članica kraljevske porodice.

kej1

Sudeći po svemu, efektne Erdemove kreacije osvojile su lijepu suprugu princa Vilijama jer ih je nosila prilikom posjete Skandinaviji, premda su izazvale podjeljene komentare.

kejt3

 

Osim Kejt, događanje nisu propustile ni Ana Vintour, dizajnerka Stela Makartni, Naomi Kembel, Sofi, grofica od Veseksa,princeza Beatris i dr.

kejt4

 

Ipak, još uvijek je u fokusu britanskih medija nedavna dodjela nagrade Bafta.

Za dodjelu ove nagrade, inače najvažnije filmske i TV nagrade u Velikoj Britaniji, ekvivalenta američkog Oskara, mnoge slavne dame su, među kojima Margo Robi, Dženifer Lorens i Anđeline Džoli, odlučile da nose crne haljine kako bi podržale kampanju „Time’s Up/Me Too“, baš kao i na nedavnoj dodjeli nagrada Zlatni globus. Midlton se, za razliku od njih, odlučila za tamnozelenu haljinu s potpisom Dženi Pekam, ukrašenu crnom trakom, što je izazvaloneviđenu dramu na internetu.

 

kejt5

Mnogi su smatrali kako je i vojvotkinja trebalo da dođe u crnom kako bi podržalameđunarodnu kampanju protiv sek*ualnog uznemiravanja žena. Budući da članovikraljevske porodice ne smiju javno da iskazuju svoje stavove, Kejt nije nosila crno, premda ova kampanja nema politički predznak, što je takođe deo rasprave na društvenim mrežama dovelo do usijanja.

 

kejt6

Oni skloniji Kejt, smatraju kako je svojim modnim odabirom, u kojem je bilo nekoliko crnih detalja, suptilno ipak dala podršku pokretu „Time’s Up/Me Too“, dok su drugi bili mnogo oštriji poput jedne tviterašice: „Kako Kejt nije sram da sjedi u prvom redu u zelenoj haljini među svim drugim ženama koje su u crnom!“

Bilo kako bilo, Kejt Midlton je uvijek u centru pažnje medija iako je dobila dostojnu konkurenticu u lijepoj Megan Markl, budućoj jetrva i vjerenici princa Harija, koja takođe može da se pohvali sjajnim modnim odabirima.

Ne propustite