Evo koliko zarađuju djevojke fudbalera SAMO SE SLIKAJUĆI

Druga strana sporta
Evo koliko zarađuju djevojke fudbalera SAMO SE SLIKAJUĆI
.

I dok se njihovi izabranici natječu u tome ko će zabiti više golova, podijeliti više asistencija, stvoriti više prilika, obraniti više golova, žene i djevojke nogometaša najčešće imaju samo jedan posao - da budu lijepe i atraktivne.

Ružno zvuči, ali je općenito gledajući to istina.

Naravno, mnoge od njih su mega uspješne i izgradile su vlastite karijere, ali ruku na srce, za većinu njih se zna samo zato što su u vezama s megapopularnim igračima. Dokaz je Georgina Rodriguez koja je trenutno najpoznatija ljepša nogometna polovica. Ronaldovu izabranicu Španjolci su proglasili kraljicom Instagrama, a po popularnosti 'šiša' i dvije poznate španjolske novinarke - dugogodišnje partnerice Sergija Ramosa i Ikera Casillasa.

Georgina je popularnost dostigla nakon što je prohodala s Portugalcem, a iz dana u dan, broj njenih pratitelja na društvenim mrežama konstantno raste. Na Instagramu je tako prati 3.7 miliona ljudi, a objave joj dostižu i preko milion lajkova.

Popularnost svog dečka je znala dobro iskoristiti pa tako po jednoj objavi u kojoj nekoga reklamira ona zaradi i do 7.480 eura. Niti jedna druga WAGsica ne vrijedi toliko.tt

2

U Španiji je druga najpopularnija dugogodišnja djevojka Sergija Ramosa, Pilar Rubio koja po objavi dobije 4.800 eura. 

34

Na trećem je mjestu novinarka i djevojka Ikera Casillasa, Sara Carbonero koja dobije do 4.165 eura. Iza njih je supruga Ezequiela Garaya, Tamara Gorro koja zaradi 2.580 eura, piše Goal.

56

Iako Georginine objave najviše vrijede na Instagramu, dvostruko više pratitelja ipak ima Messijeva supruga Antonella Roccuzzo.

Koliko nam se god ove cifre činile velikima, kada usporedimo ono što zarade njihovi muškarci, one su zapravo potpuno beznačajne. Pa treba se sjetiti samo kako Ronaldo po jednoj sponzorskoj objavi često dobije i preko 300 hiljada eura! Ali Ronaldo ima i 120 miliona pratitelja samo na Instagramu, a u biznisu se sve to dodatno vrednuje...

Ne propustite