Čuvajte djecu i sebe: Ženi eksplodirao mobitel, obratite pažnju i ne držite ga ovdje

Zanimljivosti
Čuvajte djecu i sebe: Ženi eksplodirao mobitel, obratite pažnju i ne držite ga ovdje
.

Eksplodirao je iPhone 4S. Mobitel je bio uključen i priključen na punjač. “Imate mobitel Samsung S5, obratite pozornost da ga ne držite u svojoj blizini dok je priključen na punjač jer može eksplodirati.

Mobitel je upravo eksplodirao, čuvajte djecu i sebe, naravno, jer se to ipak može dogoditi”, objavila je jučer jedna Mostarka u grupi Mostarske mame na FB-u uz fotografiju rastavljenoga i potpuno uništenoga mobitela.

Ističe kako je fotografiju objavila kao upozorenje svima koji prilikom punjenja mobitel drže u svojoj blizini. Na sreću, u ovom slučaju nije bilo ozljeđenih.

mmob

Podsjetimo, eksplozije mobitela u posljednje vrijeme sve su češće.

O slučaju Ljubice Marić iz Zagreba pisali su svi mediji. Ležala je u krevetu. Njezin mobitel na noćnom ormariću je zazvonio i eksplodirao nakon što je tokom noći bio na punjenju.

“Sva sreća pa su djeca spavala i nitko nije brzo došao do telefona”, rekla je Ljubica Marić.

Eksplodirao je iPhone 4S. Mobitel je bio uključen i priključen na punjač. Baterija se punila tokom noći. Malo prije jutra Ljubici je zazvonio telefon, no svi su spavali, sporo je reagirala i pustila ga neka zvoni. Ustala je i krenula prema telefonu. Tad je drugi put zazvonio i jednostavno eksplodirao. Na mobitelu je popucalo staklo, a zvučnika od praska uopće nije bilo. Komadića je bilo po cijelom ormariću i podu sobe. Muž i ona su se skamenili. Mobitel je, unatoč eksploziji, i dalje radio.

Strujna utičnica nije pregorjela, punjač je bio neoštećen. Nadzorna kamera u hotelu Ciputra u indonezijskom Semarangu krajem prošle godine snimila je Yulianta, nadzornika koji je osjetio kako se njegov Samsung Grand Duos zagrijava.

Kad je posegnuo za telefonom, eksplodirao je uz iskre koje su frcale iz telefona i zapalile mu košulju, piše Večernji list.

Šokirani muškarac bacio se na pod i brzo skinuo košulju te mu je u pomoć priskočio prolaznik. Muškarac je ispričao kako do tada nije imao problema s četiri godine starim telefonom.

“Odjednom sam osjetio vrućinu i da se telefon trese. Prije nego što sam shvatio što se događa, okolo je bila vatra i u panici sam skinuo košulju”, ispričao je.

 

Ne propustite