Ovo je razlog broj jedan za raspad brakova i veza, a nisu ni pare ni prevara

Objavljeno:18.02.2018 - 16:51
A A A Times Arial

Ključ opstanka veze uvijek je u dobroj komunikaciji, naglašavaju psihoterapeuti, pa bi s partnerom trebalo otvoreno razgovarati o svemu, kakav god problem vas mučio. 

Iako biste možda pomislili kako su najveći problem u braku ljubomora, različite seksualne preferencije ili nešto treće.  Istraživanja su pokazala kako najviše brak i veza škripi zbog komunikacije među partnerima.

A pri tome ne mislimo na to koliko često i o čemu razgovarati, već na koji se način odnosite prema svom partneru.

Pod terminom “komunikacija u braku” podrazumijevamo način na koji razgovarate s partnerom, kao i svijest o tome da su oni obrasci ponašanja koji vas sada živcirali oduvijek bili prisutni, a vi ste ih možda ranije čak smatrali i simpatičnim, prenosi kurir.rs.

Nakon loše komunikacije, kao razlozi na popisu problema veze slijedi: nedostatak zabave, manjak vremena za partnera, bezosjećajnost, nezainteresiranost ili previše osjećajnosti, pretjerana ljubomora, kao i gubljenje identiteta.

”Dakle,poštujte ženu kao samog sebe, i ona vas. |

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!