Dječak (9) se objesio jer nije mogao podnijeti gubitak oca

Region
Dječak (9) se objesio jer nije mogao podnijeti gubitak oca
.

Devetogodišnji dječak se objesio kanapom kojim se vezuje slama.

Naime, dječak U. D. (9), koji se sinoć predvečer objesio u djedovoj šupi, u dvorištu porodične kuće u Skeli kod Obrenovca, nije mogao da se izbori s gubitkom oca, koji je prije četiri godine poginuo u saobraćajnoj nesreći, i čiju smrt jednostavno nikako nije mogao da preboli.

Najvjerovatnije je zbog toga i sam krenuo za njim u smrt.

Mališan je bio dobar učenik, drugi razred osnovne, nije imao nikakvih problema ni u školi, ni kod kuće, bio je veselo i radoznalo dijete. Živio je kod bake i djeda, koji su mu bili i zakonski staratelji, jer mu je otac 2014. godine poginuo na motoru, a majka se preudala u Bosnu. Mališan je rastao sa još tri sestre, od kojih mu je jedna sestra bliznakinja.

- Ništa nije slutilo na tragediju, bio je veselo dijete, evo gradio je kućicu za svog psa... Sestre su mu bile u Bosni kod majke i njegova bliznakinja je baš sutra trebala da se vrati kući, ovdje kod nas... Majka je za njih izvadila pasoše pa su joj otišle u posjetu, a upravo je vadila pasoš i za njega da joj i on dođe u posjetu - priča neutješni djed, očiju crvenih od suza, dodajući da niko ni u snu nije mogao da pretpostavi da bi ovako nešto moglo da se desi.

- Rekao nam je da ide kod druga da se igra, kao što je to obično i činio, i ništa nije slutilo na nesreću. Objesio se kanapom kojim vezujemo slamu. Našao ga je u šupi, u dvorištu. Mi držimo stoku i to je svuda unaokolo... Kako se to desilo, ni sam ne znam, kada smo vidjeli da ga nema, prijavili smo policiji, mislili smo da ga neko nije oteo ili da se nešto drugo desilo i onda kažu, objesio se u šupi. Nedavno je čuo da se tu kod nas u Obrenovcu neki mladić objesio kaišem... - rekao je očajni djed.

Ne propustite