Guantanamo je spreman primiti nove zatvorenike

Svijet
Guantanamo je spreman primiti nove zatvorenike
.

Zatvor Guantanamo spreman je primiti nove zatvorenike, ali još nije stigla nikakva naredba o tome, rekao je visoki američki vojni dužnosnik.

Predsjednik Donald Trump je u siječnju potpisao rješenje kojim je poništio rješenje svog prethodnika Baracka Obame o zatvaranju tog spornog američkog zatvora  na Kubi.

"Sada tamo imamo 41 zatvorenika. Spremni smo primiti druge budu li nam ih poslali", rekao je admiral Kurt Tidd, šef operativnog zapovjedništva za Južnu Ameriku.

Punjenje zatvora "lošim momcima"

U zatvor Guantanamo od 2008. nisu stigli novi zatvorenici. Zatvor je bio otvoren nakon napada 11. septembra i tijekom najaktivnijeg razdoblja tamo je bilo 780 zatvorenika osumnjičenih za veze s Al-Kaidom i talibanima.

Tijekom kampanje je Donald Trump obećao napuniti zatvor "lošim momcima" i rekao da bi bilo dobro da se iz Sjedinjenih Država tamo šalju na suđenje osumnjičeni za terorizam.

Brojne rasprave se vode o uhićenim džihadistima, koje su zatočile milicije koje imaju podršku Sjedinjenih Država na sjeveru Sirije, javlja Hina.

Ne propustite