Svi puštate vodu sa spuštenom WC daskom, a niste ni svjesni koliko je to opasno!

Zanimljivosti
Svi puštate vodu sa spuštenom WC daskom, a niste ni svjesni koliko je to opasno!
.

Koliko god se trudili i čistili ih, toaleti su legla bakterija i najprljavija mjesta u kući

 

Ako želite da smanjite broj bakterija u vašem WC-u, zatvorite poklopac daske kada puštate vodu i često menjajte četku. Istraživanje je pokazalo da uglavnom muškarci prave ove greške, koje mogu negativno da utiču na zdravlje, ma koliko ste trudili da toalet bude čist.

 

Povlačenje vode dok ste na WC šolji

Studija je pokazala da 68 muškaraca radi ovu stvar. Povlačenje vodi služi da se ukloni sadržaj u WC šolji, ali tada se istovremeno aktiviraju razne bakterije uključujući salmonelu i dizenteriju.

Talas vode mora da bude snažan da je u stanju da aerosolne čestice iz toaleta baci i do 4.5 metra u visinu. Na taj način, prljava, kontaminirana voda iz WC šolje nalazi se na drugim površinama, bilo da je to umivaonik, pod ili, najgore od svega, četkica za zube. Gledajte da vam čestice za zube budu na određenoj razdaljini od WC šolje i redovno ih mijenjajte, za svaki slučaj.
 

Najsigurnija stvar ako želite da spriječite širenje bakterija po kupatilu da spusite dasku prije ispiranja. Na taj način ćete sve klice zadržati u WC šolji i nećete im dozvoliti da se šire po kupatilu.

WC četka

Ponekad voda nije dovoljna, pa vam je potrebna pomoć četke. Ovo je još jedan potencijalni rizik za širenje bakterija. Velika je greška ako koristite toaletnu četku za čišćenje fekalija, a onda je stvaite u vlažnu posudu. Bakterije pronađene u stolici prenose se na četku i predstavljaju savršene uslove za stvarenje klica prije nego što se ponovo vrati u nosač.
 

Bakterije opstaju u vlažnim okruženjima, pa će održavanje četke na ovaj način dovesti samo do njihovog razmnožavanja i širenja. Da biste se ovaj rizik smanjili, trebalo bi posudu redovno prazniti i čistiti, dok četku dobro osušite prije nego je vratite na svoje mjesto.

Mnogi stručnjaci su protiv upotrebe ove četke i umjesto nje savjetuju korišćenje gumenih rukavica i sredstva za čišćenje, koji takođe mogu da odrade posao.

Ne propustite