Melisa Brčaninović za Novi.ba: Nedostajalo nam je malo sreće, ali uz ovakav pristup idemo na Euro!

Košarka
Melisa Brčaninović za Novi.ba: Nedostajalo nam je malo sreće, ali uz ovakav pristup idemo na Euro!
.

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je poražena u Slovačkoj rezultatom 100:95 u četvrtom kolu kvalifikacione grupe A nakon čak tri produžetka.

Izabranice Gorana Loje ovim porazom dovele su se u nezgodnu poziciju, ali plasman na Eurobasket 2019. neće biti nemoguća misija. Potrebno je da u posljednja dva susreta savladaju Crnogorke i Island, te da im se poklope rezultati, tj. da Slovačka dobije Crnu Goru.

Svi smo uvjereni da su Zmajice u stanju to i uraditi, pogotovo nakon odličnog otpora favorizovanim Slovakinjama. 

"Svaka čast djevojkama na sinoćnjoj utakmici, jer su se borile do posljednjeg atoma snage i rijetko se u muškoj a pogotovo u zenškoj košarci igraju tri produžetka. Nedostajalo nam je malo sreće da dobijemo tu utakmicu, ali ipak imamo šansu u novembru da pobjedama protiv Crne Gore i Islanda odemo na Euro, a uz ovakav pristup djevojaka pobjede neće izostati", kazala je za Novi.ba Melisa Brčaninović.

melisa-brcaninovic1-previeworg

Jedna od najperspektivnijih mladih košarkašica u Bosni i Hercegovini mogla bi upravo na Evropskom prvenstvu, za koje svi vjerujemo da ćemo se kvalifikovati, biti predvodnica novog vala bh. košarke. Bitno je naglasiti da još od 2013. dostojno brani boje svoje zemlje.

Ne propustite