MRAČNA TAJNA IZA HIT TRETMANA: Frizeri potapaju vam kosu u KANCEROGENO jedinjenje koje se koristi NA LEŠEVIMA

Praktična žena
MRAČNA TAJNA IZA HIT TRETMANA: Frizeri potapaju vam kosu u KANCEROGENO jedinjenje koje se koristi NA LEŠEVIMA
.

Istina koja se krije iza tretmana brazliskog ispravljanja kose, natjerat će vas da zavolite vašu kovrdžavu kosu najviše na svijetu. 

Počele su kružiti priče da je ovaj ekstremno popularan tretman zapravo veoma štetan po zdravlje, pogotovo zbog toga što sadrži veoma opasno kancerogeno jedinjenje, a prisustvo keratina koji je zapravo dobar za kosu, praktično je - nepostojeće. 

- Brazilsko ispravljanje kose ili odomaćeni naziv keratinsko ispravljanje kose je proces kojim se proteini u kosi koagulišu i prevode u trajno ocčvrslo stanje tako da dlaka zadržava zadatu formu duži vremenski period. Keratin je protein od kojeg je dlaka izgrađena i koji se razgrađuje prilikom hemijskih i termičkih tretmana dlake, što dovodi do njenog oštećenja,smanjenja elastičnosti i kidanja. Sam keratin povoljno utiče na poboljšanje oštećene strukture dlake pa se zato i dodaje u razne tretmane i maske namijenjene za njegu kose. Međutim, problem je što preparati koji sadrže keratin, a namenjeni su ispravljanju dlake u sebi sadrže formaldehide koji poništavaju njegovo dejstvo, a samu dlaku balzamuju i trajno oštećuju njenu strukturu. Keratin je u njih ubačen marketinški, a sve ostalo zapravo odrađuje formaldehid - otkriva frizer Boban Ćirić iz salona "Sottosopra"za portal žena.blic.rs. 

 

kosa1

- Brazilsko ispravljanje kose ili odomaćeni naziv keratinsko ispravljanje kose je proces kojim se proteini u kosi koagulišu i prevode u trajno ocčvrslo stanje tako da dlaka zadržava zadatu formu duži vremenski period. Keratin je protein od kojeg je dlaka izgrađena i koji se razgrađuje prilikom hemijskih i termičkih tretmana dlake, što dovodi do njenog oštećenja,smanjenja elastičnosti i kidanja. Sam keratin povoljno utječe na poboljšanje oštećene strukture dlake pa se zato i dodaje u razne tretmane i maske namijenjene za njegu kose. Međutim, problem je što preparati koji sadrže keratin, a namijenjeni su ispravljanju dlake u sebi sadrže formaldehide koji poništavaju njegovo dejstvo, a samu dlaku balzamuju i trajno oštećuju njenu strukturu. Keratin je u njih ubačen marketinški, a sve ostalo zapravo odrađuje formaldehid - otkriva  Boban.

Samim tim, dolazimo do zaključka da ovaj tretman ne neguje i ne poboljšava stanje dlake, iako kosa poslije njega izgleda sjajno, glatko i ravno, ne mora da se fenira i lakše se može ukrotiti.

kosa3

ŠTA JE FORMALDEHID?

kosa2

Formaldehid je bezbojna, zapaljiva hemikalija jakog mirisa, sastojak mnogih proizvoda u širokoj upotrebi - od kompozitnih produkata od drveta, obloga za papir i plastiku, do sintetičkih vlakana. Koristi se i kao konzervans u medicinskim laboratorijama i mrtvačnicama. Stručnjaci su utvrdili da veća izloženost formaldehidu povećava rizik od raka, mijeloidne leukemije i nekih vrsta tumora.

Na kraju, dobro razmislite pre nego što odlučite da se podvrgnete nekom od ovih tretmana.

 

 

Ne propustite