Lijek iz kuhinje koji je 100 puta snažniji od antibiotika

Zdrav život
Lijek iz kuhinje koji je 100 puta snažniji od antibiotika
Univerzitet iz Washingtona istraživanjem je potvrdio da je jedna zdrava namirnica koju svi imamo u kuhinji mnogo bolje liječi trovanje hranom od antibiotika.

Univerzitet iz Washingtona istraživanjem je potvrdio da je jedna zdrava namirnica koju svi imamo u kuhinji mnogo bolje liječi trovanje hranom od antibiotika. 

Radi se o bijelom luku ili češnjaku. Naime, ključni sastojak ove namirnice jeste dialil sulfig koji je čak 100 puta jači u borbi protiv trovanja hranom nego antibiotici. Češnjak, osim što je jači od antibiotika eritromicina i ciprofloksacina, koji se najčešće koriste kod trovanja hranom, nego i djeluje odmah, rezultati su istraživanja. 

Djeluje tako da zaustavlja razmnožavanje bakterije kampilobakter, jedne od najčešćih bakterija koje izazivaju trovanje hranom. Drugo sprovedeno istraživanje otkrile je da ova začinska biljka povećava ukupnu razinu antioksidansa u tijelu, tvari ključnih za naše zdravlje.

Češnjak se smatra najsnažnijom hranom koju nam daje priroda. Ključan je dio mediteranske prehrane zbog čega ljudi koji se tako hrane većinom žive dugo i zdravo.

Ne propustite