Otkriven eliksir života koji je zapanjio sve: Evo kako možete produžiti život za 10 godina

Zanimljivosti
Otkriven eliksir života koji je zapanjio sve: Evo kako možete produžiti život za 10 godina
.

Milenijumima je čovječanstvo tragalo za tajnom dugog i zdravog života, i milenijumima izgleda da je tragalo na potpuno pogrešnim mjestima. 

Zaboravite na egzotične pilule, tajne napitke, skupe i retke biljke, hemijske proizvode, organsku hranu, i sve ostalo što vam pada na pamet.

 Naučnici vjeruju da je teška voda (odnosno deuterijum oksid, D2O ili 2H2O, obična voda obogaćena jednim dodatnim molekulom vodonika) ključ dugog života i da može da vam doda i do deset godina života, koje inače ne biste proživjeli, piše Telegraf. Šta više, ako budemo modifikovali hranu kao što su bifteci i jaja, koristeći vodonik, možda bismo mogli da prokrčimo sebi put u drugo stoljeće.

To bi moglo da se vrši tako što bi se životinje pojile tom vodom, a biljke bi se njome zalivale. Ove ideje, koje je razvio bivši oksfordski đak Mihail Šepinov, naišle su na dobar prijem u naučnoj zajednici i organizacijama koje se bore za produženje životnog vijeka ljudske vrste, mada ima i skeptika.

Međutim, pošto teška voda nije forma ove tečnosti koju ćete naći tek tako u česmi ili frižideru trafike na ulici, moraćete za sada da se zadovoljite običnom vodom koja je svejedno zdrava i koja takođe produžava život.

Rezultati poslednjih istraživanja u ovoj oblasti ukazuju na činjenicu da ako pijete manje od jednog litra vode dnevno, i to u dužem periodu, osjetićete opštu slabost, suhoću kože i sluzokože, slabiju koncentraciju, glavobolju, nedostatak energije, slabiji obim krvne plazme, vrtoglavicu…

Ako unosite barem dva litra vode dnevno smanjujete rizik nastanka kamena u bubregu za 50 odsto, održavaćete nivo hidratacije koji je vašem organizmu neophodan, osećaćete se ljepše, svježije, ornije, zdravije, a i živjećete duže. Dobro je, također, da vodu pijete u malim gutljajima, tokom cijelog dana, ako ste u mogućnosti, jer ako slistite celu čašu odjednom ona obično samo prođe kroz organizam.

Ne zaboravite: svaku izgubljenu tečnost iz tijela morate nadoknaditi da biste funkcionisali normalno! I bolje je da unesete više nego što vam treba, jer će sve to organizam sam regulisati.

Ne propustite