PRVA SRPKINJA KOJA SE UDALA ZA ŠEIKA: "Moj brak je super, sve je sjajno, samo…"

Show
PRVA SRPKINJA KOJA SE UDALA ZA ŠEIKA: "Moj brak je super, sve je sjajno, samo…"
.

Nekadašnja misica Jugoslavije Jelena bin Drai (38) na vrhuncu svoje popularnosti preselila se u inostranstvo.

Kao osamnaestogodišnjakinja ušla je među 10 finalistkinja na prestižnom takmicenju Elite Model Look. Nakon toga saradivala je sa svjetski poznatim modnim agencijama poput Fashion model, Names i Woman.

Bila je na naslovnicama mnogih časopisa i medu prvim Srpkinjama je koje su napravile uspješnu manekensku karijeru u svijetu, piše "Stil.rs".

Ona je 2003. godine upoznala Saida bin Draija, bogatog nasljednika čije se bogatstvo procjenjuje na dvije milijarde dolara. Vjenčali su se nakon četiri godine veze, a proslava se održala po arapskim običajima. Nakon što se preselila u Dubai, počela je da gradi svoju imperiju.

 

A post shared by Jelena Bin Drai (@jelenabindrai) on

Ona je danas vlasnica kozmetičkih salona Vanila i čokolada, a o njenom poslovnom uspjehu govori i to što je bila proglašena za poslovnu ženu godine. Također, bavi se i dizajnerskim poslom, a njene kolekcije veoma su popularne.

 

Me.Wearing @duchess_by_jelena

A post shared by Jelena Bin Drai (@jelenabindrai) on

Kada se udala postala je muslimanka, a sada imaju troje djece. Jedina je žena svom suprugu i na to je veoma ponosna, iako Said po običaju ima pravo na više žena.

 

#alawir #farm# me # mydubai #orangedress

A post shared by Jelena Bin Drai (@jelenabindrai) on

jelena-bin-drai-hello

Prije nekoliko mjeseci u intervjuu za Hello, Jelena je komentarisala kako joj i nakon svih tih godina života u Emiratima nedostaje rodna Srbija.

‘U Srbiji su moji korijeni, moja krv, ali dom mi je ovdje, tu gdje su mi suprug i djeca. Rodni Žabalj, nažalost, ne posjećujem često kao nekad. Sa troje djece vrlo mi je zahtjevno putovati pa moji roditelji i najbliži prijatelji dolaze u Dubai dva ili tri puta godišnje. Moj brat i njegova supruga također žive u Emiratima’, izjavila je tada.

Ne propustite