Ovo su svakodnevne navike žena kojima nesvjesno uništavaju svoje zdravlje i tijelo

Praktična žena
Ovo su svakodnevne navike žena kojima nesvjesno uništavaju svoje zdravlje i tijelo
.

Deset svakodnevnih navika žena kojima nesvjesno uništavaju svoje zdravlje i tijelo. Neke navike koje žene rade su vrlo opasne.

Evo o kojim navikama je riječ:

Upotreba dezodoransa

Dezodransi su mnogo štetni za naše zdravlje i smatraju se vodećim uzrokom raka dojke. Sadrže aluminij i ostale teške metale. Zato ih ne koristite.

Umjesto toga koristite sodu bikarbonu koja će upiti neugodne mirise bez štetnih posljedica po vaše zdralje. Možete kupovati i dezodoranse na kojima je naglašeno da ne sadrže aluminij i ostale štetne dodatke.

Istiskivanje bubuljica

Bolje je da ih ne dirate jer ćete samo stvoriti veći problem. Ne dirajte kožu prljavim rukama.

Neredovno mijenjanje uložaka

Bitno je da češće mijenjate uloške. Inače će se skupljati bakterije i dobit ćete bolove.

Nošenje tampona

Nikako nije dobro da nosite tampone, zato nosite uloške. Ukoliko tampon ne izvadite na vrijeme, možete dobiti trovanje krvi, šok i umrijeti. Informišite se o devojkama koje su došle u životnu opasnost zbog tampona.

Rijetko perete grudnjak

I grudnjak trebate češće prati jer se lako prlja.

Solarijumi i pretjerno izlaganje suncu

Solarijumi uništavaju kožu i uzrokuju pojavu mrlja, bora i rak kože. Zato ne idite tamo i ne provodite previše vremena na suncu. Koristite zaštitne kreme.

Grickanje noktiju

Riješit se ove navike jer je stvarno odvratna. Zamisite koja prljavština se nalazi ispod noktiju, a vi je unosite u usta.

Ne idete ginekologu

Iako vam je neugodno, trebate ići ginekologu kako biste pratili svoje zdravstveno stanje i kontorlisali. Nikome nije ugodno, ali trebate voditi račuan o sebi.

Preskakanje doručka

Doručak je najbitniji obrok i ne trebate ga preskakati. Nećete smršati ako ga preskočite već ćete tako samo stvoriti veći problem, debljat ćete se i povećati rizik od dijabetesa.

Brzo jedete

Nije dobro za naš želudac da brzo jedemo. Fino sažvačite hranu, tako nećete imati problema.

Ne propustite