Vulin: Prosvjedi protiv Vučića u Zagrebu su besmisleni

Region
Vulin: Prosvjedi protiv Vučića u Zagrebu su besmisleni
.

Srpski ministar obrane Aleksandar Vulin ocijenio je da su planirani prosvjedi u Zagrebu protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića "besmisleni" i da je "mržnja koja ga tamo dočekuje crna mrlja na obrazu Hrvatske".

Vučić u ponedjeljak dolazi u dvodnevni posjet Hrvatskoj, a neke veteranske i stradalničke udruge najavile su prosvjede protiv tog političara koji je 90-tih godina poticao lokalne Srbe na pobunu protiv hrvatskih vlasti.

"Bezrazložni prosvjedi mržnje"

"Pozovete predsjednika jedne države u posjet, a poslije toga mu organizirate prosvjede i dočekujete ga salvama uvreda i nemogućih zahtjeva - to jednostavno nije zabilježeno do sada", izjavio je Vulin, prenosi Radio-televizija Srbije (RTS).

"Pripremaju se besmisleni, bezrazložni prosvjedi mržnje prema onome koji dolazi popravljati odnose između naših zemalja, koji vodi računa o intresima srpske zajednice u Hrvatskoj", dodao je.

Po Vulinovim riječima, Srbija tu mržnju nije ničim zaslužila, a ponašanje i odnos Hrvatske politike prema Vučiću i Srbiji pokazatelj je "nečega ružnog što jedna zemlja, članica Europske unije, sebi ne bi smjela dozvoliti".

Oštri komentari na reakcije iz Zagreba

Srpski ministar obrane i prethodnih je dana oštro komentirao reakcije iz Hrvatske nakon što je predsjednik Srbije prihvatio poziv hrvatske kolegice Kolinde Grabar Kitarović da posjeti Zagreb.

Vulin je prvo savjetovao Vučiću da ne putuje jer njegova politika mira u Hrvatskoj "nema sugovornika", potom je ocjenio kako ustaštvo i ustaše nikad nisu izišli iz politike i javnog života Hrvatske, da bi na kraju rekao da će Vučića u Zagrebu dočekati ustaše.

Kako javlja Hina, Hrvatski su dužnosnici njegove izjave nazvali destruktivnim signalom koji može pokvariti sve ostvarene napore da uopće dođe do susreta na vrhu i uzvratili porukom kako bi predsjednik Srbije "morao reći svojim suradnicima da paze što govore".

Ne propustite