Evo koje biljke pomažu tokom sezone grijanja

Porodica i zdravlje
Evo koje biljke pomažu tokom sezone grijanja
.

Suh vazduh nezaobilazan je dio sezone grijanja, koji sa sobom donosi probleme disajnog sistema. Protiv ovog problema možete se boriti na prirodan način uz pomoć biljaka koje ovlažuju vazduh.

Ove će vam biljke biti od velike pomoći: 

Čempres
U Japanu se smatra svetim drvetom, jer se vjeruje da se u njemu skupljaju duše preminulih. Ovo zimzeleno drveće vlaži vazduh i upija nečistoće u domu. Neki tvrde da umanjuje simptome migrene i glavobolje. Zauzvrat traži hlad i redovno zalivanje.

Svekrvin jezik
Čini čudesne stvari: osvježava vazduh, proizvodi velike količine kiseonika i neutralizuje štetne materije iz sintetičkih materijala. S obzirom da zadržava vlagu u svojim listovima, ne treba je često zalivati. Ne traži mnogo pažnje, pa je možete smjestiti u bilo koji kutak doma.

Fikus
Jedna od najpopularnijih kućnih biljaka s obzirom da vlaži vazduh, ispunjava ga kiseonikom, neutralizuje toksine i viruse i upija dosta prašine. Najbolje uspijeva u domovima s mnogo prostora, a traži i stalnu hladovinu. 

Lozica
Ova se biljka ponaša poput bršljana – svojim lišćem brzo obuhvati prostor oko kojeg raste, te se uzdiže prema svjetlosti. Brzo se prilagođava suhom vazduhu i postepeno ga ovlažuje. 

Kalanhoa
Ova biljka s Madagaskara je stvorena za stanove sa suhim vazduhom. U listovima zadržava vlagu i pomaže regulisanju svežine u svojoj okolini. 

Spatifilum 
Vjeruje se da ova biljka donosi ljubav u dom, pa je neki nazivaju ženskom srećom. Ne samo da spatifilum isušuje višak vlage u vazduhu i reguliše klimu u prostoru, već i uništava spore buđi. 

Kavovac
Ona isušuje višak vlage, a vazduh ispunjava prekrasnim tropskim mirisom.

Mirta
Mirta je simbol mira i užitka. U prošlosti su ljudi vjerovali da je ova biljka svijeta. Mirta uklanja višak vlage iz okoline i ubija mikrobe iz vazduha.

Lovor
Simbol pobjede, slave i veličanstva. Voli hlad, vlažan vazduh i darežljive količine tople vode. Uklanja višak vlage iz vazduha, a njegovi osušeni listovi oplemeniće ukus brojnih jela u kuhinji.

Stablo limuna
Limunovo stablo ispunjava vazduh fantastičnim citrusnim mirisom, a istovremeno uklanja višak vlage iz svoje okoline. Sadrži velik broj lekovitih materija i steriliše prostor oko njega.

Ne propustite