EKUPON DEMANTUJE PISANJE PORTALA NOVI.BA: Optužbe protiv agencije Joytrip Holidays su i te kako osnovane

Bosna i Hercegovina
EKUPON DEMANTUJE PISANJE PORTALA NOVI.BA: Optužbe protiv agencije  Joytrip Holidays su i te kako osnovane
.

Nakon što je portal Novi.ba objavio članak o saradnji kompanije City Deal sa agencijom Joytrip Holidays, te informacije do koje je portal došao da je problem između agencije Joytrip Holidays i kompanije eKupon.ba nastao radi neplaćanja prodatih vaučera na vrijeme od strane eKupona, sada se oglasila i kompanija eKupon.

Demantij prenosimo u cjelosti i bez ikakvih intervencija:

"Nakon što su se u lokalnim medijima pojavile brojne netačne informacije vezane uz otkazani novogodišnji aranžman u Antaliju i Kipar u organizaciji njemačke agencije Joytrip Holidays koja je svoje turističke ponude oglašavala putem firme eKupon doo., dužni smo da medijima uputimo demant na ove neosnovane optužbe koje nanose štetu ne samo firmi eKupon doo, već i građanima koji na ovaj način dobijaju kontradiktorne i neprovjerene informacije.
 
U članku koji je objavio portal Novi.ba u nekoliko navrata su iznesene ozbiljne optužbe kojima se obmanjuje bh.javnost i na pogrešan način prezentiraju okolnosti u kojima su oštećeni i firma eKupon doo. i naši korisnici. 
 
Navodi se da (su) '...pojedini mediji iznijeli neosnovane optužbe na kompaniju Joytrip Holidays' što je netačno budući da firma eKupon.doo ima materijalne dokaze o uredno izvršenim uplatama na račun agencije Joytrip Holidays.

Agencija Joytrip Holidays je zadržala novac korisnika i tako nije ispunila osnovne odredbe ugovora zbog čega na ovom predmetu trenutno radi tim advokata.
Tvrdimo da su optužbe protiv agencije Joytrip Holidays i te kako osnovane, a u prilog tome govori i činjenica da su nadležni organi i oštećeni građani imali i imaju mogućnost na uvid dobiti dokaz o uredno izvršenim uplatama na račun agencije Joytrip Holidays.
 
Iz istog razloga demantujemo i navode da 'prema informacijama, do kojih je došao portal Novi.ba, problem između agencije Joytrip Holidays i kompanije eKupon doo je nastao radi neplaćanja prodatih vaučera na vrijeme od strane eKupona' jer su u cijelosti neistiniti. 
 
Pored ovog lažnog navoda, zabrinjava nas i to da Novi.ba u potrazi za informacijama nijednom nije kontaktirao eKupon doo. Nakon objave članka eKupon je u više navrata pokušao kontaktirati Novi.ba da demantuje sve netačne navode u članku međutim niko nije odgovarao na pozive.

Postupajući na opisani način, Novi.ba prekršio je odredbe Kodeksa za štampu i online medije BiH, te povrijedio odredbe Zakona o zaštiti od klevete FBiH. 

 Shodno tome, izvodi se zaključak da su ovim putem novinari i redakcija svjesno zanemarili principe novinarske profesije, te objavili članak koji ustvari reklamira usluge reklamne agencije City Deal.
 
Napominjemo da je društvo eKupon već sedmu godinu zaredom lider u prodaji grupnih kupona/vaučera u Bosni i Hercegovini te, usprkos ovoj neugodnosti, nastavilo je uspješno poslovanje s partnerima i korisnicima.
 
Dodajemo da firma eKupon.d.o.o trenutno radi na povratu uplaćenih sredstava oštećenim korisnicima na svoju štetu i da je sa korisnicima u stalnom kontaktu i nastoji riješiti situaciju u što kraćem roku", stoji u demantiju.

 

Ne propustite