Kada popijete vodu, stomak vam postane nadut!? Evo zbog čega dolazi do toga

Zdrav život
Kada popijete vodu, stomak vam postane nadut!? Evo zbog čega dolazi do toga
.

Mnogo osoba ima problem sa nadutosti stomaka i zbog toga se počinje lako da nervira. Pronaći pravi uzročnik za nastanak ovog stanja je vrlo teško, ali isto tako teško je pronaći i adekvatno rješenje.

Naime, postoje dokazi koji potvđuju da uzimanem kafe, alkoholnih pića, kao  i šećera uzrokuje dehidrataciju organizma, a to stanje dovodi i do disbalansa elektorolita koji su zaduženi za normalno funkcionisanje probavnih organa.

Veoma je bitno da što češće pijete bodu, pa čak i onda kada ne sjećate žeđ, jer kada imamo osjećaj žeđi to već ukazuje da je došlo do dehiratacije.

Možda Vas zanima   15 činjenica koje sigurno niste znali o Facebooku
Možda će vam ovo sada zvučati malo čudno i nećete moći povjerovati u to, ali ukoliko u toku dana ne popijete dovoljno količine vode, onda može doći do njenog zadržavaja unutar organizma, što za posljedicu ima stvaranje nadutosti stomaka.

Nedovoljni unos vode u organizam prouzrokovati će da i najmanja količina vode koju kasnije popijete može da se zadrži unutar tijela, pa će organizam pokušati da tu vodu zadrži što duže.

Da biste spriječili pojavu nadutosti stomaka, onda biste trebali svaki dan da popijete 6-9 čaša vode.
Uzimanjem vode pomažete svom organizmu i sa njom ćete da izbacite sve nakupljene toksine, ali i spriječite nastanak zdravstvenih problema koji mogu nastati ako nema dovoljno tečnosti u tijelu.

Ne propustite