Svećenik s policijske tjeralice: Vjernici su mu poklonili auto i motor, a tajne su mu ispovijedali i bogati biznismeni

Region
Svećenik s policijske tjeralice: Vjernici su mu poklonili auto i motor, a tajne su mu ispovijedali i bogati biznismeni
.

Svećenik koji je godinama živio i djelovao u Kragujevcu razotkriven je kao prevarant s policijske tjeralice.

Zoran Belić iz Kragujevca predstavljao se godinama kao svećenik Varnava i varao građane, a koliko je uspio u svojoj namjeri da ih uvjeri kako je on "božji čovjek" govori podatak da su mu poklonili čak automobil i motor, prenose beogradski mediji.

"Bio je vrlo popularan i narod ga je volio. Njemu su se, pored običnih građana, ispovijedali i ugledni gospodarstvenici i davali mu velike priloge. Svi su ga obožavali", ispričao je izvor za Telegraf.

Najdalje je otišao jedan muškarac koji je svoju naklonost prema svećeniku izrazio tako da mu je kupio automobil i motocikl. Iako je nekima bilo čudno što redovnik vozi motor, drugi su govorili kako ne smiju bogohuliti protiv "svetog čovjeka". Svećenik je sudjelovao i na brojnim svečanostima na kojima je prikupljao milodare. 

Tko zna koliko bi još varao ljude da jedan "pobožni inspektor" nije primijetio kako se monah uopće ne pridržava nekih kanonskih pravila. Stoga ga je odlučio provjeriti i doznao njegovo stvarno ime, pa se šokirao kada je vidio, ne samo da nije svećenik već i da se nalazi na policijskoj tjeralici. Prevarant je uhićen i čeka ga suđenje. 
 

Ne propustite