"Cyber džihadlije prijavile su me Marku Zuckerbergu" Delegata u Domu naroda Marija Karamatića blokirao Facebook

Aktuelno
"Cyber džihadlije prijavile su me Marku Zuckerbergu" Delegata u Domu naroda  Marija Karamatića blokirao Facebook
.

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Mario Karamatić požalio se kako nekoliko dana nije mogao objavljivati statuse na svom Facebooku zbog toga što je ova društvena mreža blokirala njegov profil.

"Par dana nisam bio u mogućnosti objavljivati, kao niti odgovarati na poruke budući su me Cyber džihadlije iz germanskih i skandinavskih zemalja 'izreportale' Marku Zuckerbergu. Fascinantan mi je taj mentalni sklop ljudi koji misle kako ću promijenuti mišljenje, kako će BiH postati građanska zemlja sa blagim primjesama šerijata, kako će cvjetati cvijeće i ptičice pjevati ukoliko mene blokiraju na Facebooku", naveo je Karamatić. 

Inače, Karamatić je delegat u jednom od domova najvišeg organu zakonodavne vlasti BiH, odnosno u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH. 

Ranije je u nekoliko navrata otvoreno prijetio obnavljanjem takozvane Herceg-Bosne ukoliko se nastavi navodna dominacija bošnjačkog naroda nad hrvatskim narodom. 

dana


Političari u BiH nekoliko puta su otvoreno kazali kako Karamatić govori ono što predsjednik HDZ-a BiH i član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović misli. 

Inače, Mario Karamatić član je Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) na čijem čelu se nalazi Dragan Čović.

Ne propustite