Umotajte stopala u nekoliko slojeva aluminijske folije: Rezultat? Nevjerovatno!

Zdrav život
Umotajte stopala u nekoliko slojeva aluminijske folije: Rezultat? Nevjerovatno!
.

Svi imamo aluminijsku foliju negdje u kuhinji, ali nikad nismo razmišljali da je koristimo na svom tijelu.

Umjesto da foliju odmotavamo kada kuhamo, probajte je iskoristiti za neke od ovih zdravih rješenja. Od uklanjanja česte prehlade, borbe sa nesanicom, ovaj magični materijal je savršen za mnoge nevolje.

Odmah se riješite umora

Korištenje aluminijske folije za rješavanje umora je stara tradicija potvrđena od strane stručnjaka širom svijeta. Da biste je koristili u svom životu, oni sugeriraju da počnete tako što ćete staviti trake aluminijske folije u frižider i ostaviti ih tamo 2 do 4 sata. Onda te trake stavite na lice i ostavite ih tu dok ne osjetite potpuno opuštanje mišića.

Ublažite bol u zglobovima

Aluminijska folija je odlična za liječenje bolnih stanja kao što su artritis, kostobolja, išijas i bol u potpeticama. Da dobijete najviše od ove metode, počnite sa umotavanjem folije oko najblnije područja na vašem tijelu i koristite medicinski flaste da izgleda lijepo i sigurno. Ostavite tako preko noći. Ponavljajte ovo 10 do 12 dana, onda tijelu dajte pauzu od dvije sedmice.

Riješite se dosadne prehlade

Sa sezonom prehlade i gripe, važno je da znate kako da liječite simptome bez da koristite antibiotike. Možete koristiti aluminijsku foliju da ovo uradite tako što ćete umotati vaša stopala u 5 do 7 slojeva folije, ostavljajući ih tu dva sata i onda ponoviti proces sa još 5 do 7 slojeva folije. Radite ovo 7 dana, dok ne osjetite da ste ponovo zdravi.

Ne propustite