DIJABETIČARI GA POČELI PITI SVAKI DAN: Ovaj čaj reguliše tjelesnu težinu, šećer i još deset bolesti! (RECEPT)

Zdrav život
DIJABETIČARI GA POČELI PITI SVAKI DAN: Ovaj čaj reguliše tjelesnu težinu, šećer i još deset bolesti! (RECEPT)
.

Naučnici tvrde da bi na ovaj način opake bolesti mogle potpuno da se izliječe. Za većinu bolesti postoji prirodna zamjena za lijek, a većina njih krije se u našoj bašti.

Danas ćemo se pozabaviti sa ljekovitim svojstvima lišća smokve. Lišće smokve je puno vlakana, minerala, vitamina i antioksidanata, koji mogu popraviti cjelokupno zdravlje.

Lišće smokve sadrži antidijabetička i antikancerogena svojstva, koji regulišu nivo holesterola u krvi sprječavaju dijabetes i snižavaju insulinsku rezistenciju. Ljudima koji su oboljeli od dijabetesa savjetuje se ispijanje čaja od lista smokve, jer naučnici tvrde da bi na ovaj način mogli potpuno da se izliječe.

Takođe, ovo lišće dobro je za regulisanje triglicerida, odnosno masnoće u tijelu. Trigliceridi su ključni za normalno funkcionisanje organa u tijelu, ali ako se skladište u tkivima, mogu uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme – povećavaju rizik od srčanih bolesti i gojaznosti.

Pomoću lišća možete spriječiti pojavu čireva – samo je potrebno da sažvačete jedan list svakog jutra. Ova navika pomoći će vam i da regulišete tjelesnu težinu.

Napravite čaj koji će vam pomoći da regulišete pritisak i spriječite kardiovaskularne bolesti i rak.

Sastojci:

– voda,

– nekoliko listova smokve

Priprema:

Zagrijte vodu i dodajte lišće smokve. Ostavite 15ak minuta da ključa, pa sklonite sa ringle.

Pijte jednu šolju ovog čaja svakog dana i uspjet ćete i da spriječite ili izliječite respiratorne probleme, poput bronhitisa.

Ne propustite