Snijeg zameo ceste širom Hrvatske: Vozači se upozorava se na snijeg, olujni vjetar, kišu i maglu

Region
Snijeg zameo ceste širom Hrvatske: Vozači se upozorava se na snijeg, olujni vjetar, kišu i maglu
.

Zbog snijega koji pada u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, te na širem riječkom području prometuje se otežano uz povremene zastoje, javljaju iz HAK-a.

Dodaju i kako trenutno nema snijega koji pada u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, te na širem riječkom području prometuje se otežano uz povremene zastoje. 

Vozačima su savjetovali da  poštuju ograničenja brzine na pojedinim dionicama, prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Saobraćajne nesreće na A1 i A6

Na autocesti A1 došlo je do prometne nesreće između čvorova Zadar1 i Zadar2 (260.km) zbog čega se u smjeru Zagreba vozi usporeno.

Također, došlo je i do prometnih nesreća na autocesti A6 Rijeka-Zagreb. 

Usporeno se stoga vozi kod tunela Veliki Gložac u smjeru Zagreba te između Ravne Gore i Delnica, na 39. km u smjeru Rijeke.

Olujni vjetar, obilna kiša i magla otežavaju promet

Zbog olujnog vjetra na dionici autoceste A7 između čvorova Šmrika i Draga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.
Osim toga, u Slavoniji, Istri, sjevernom primorju i Dalmaciji kolnici su mokri i skliski od kiše.

Na dionici autoceste A1 između južnog portala Sveti Rok i mosta Maslenica zbog jakog pljuska i mokrog kolnika brzina vožnje ograničena je na 60km/h. magla smanjuje vidljivost mjestimice na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva i Kikovice.

Ne propustite