JEFTINA JE, A RIJETKI JE KUPUJU: Ova namirnica je broj jedan protiv srčanog udara, moždanog, hipertenzije i holesterola!

Zdrav život
JEFTINA JE, A RIJETKI JE KUPUJU: Ova namirnica je broj jedan protiv srčanog udara, moždanog, hipertenzije i holesterola!
.

Veoma je bitno da se zdravo hranite. Tako ćete spriječiiti razne bolesti, ali ih i liječiti. Nije dovoljno da samo uzimate lijekove, ako se uz to ne pridržavate pravilne prehrane.

Unosite dosta vitamina i minerala. Nepravilna ishrana dovodi do povećanja pritiska i holesterola u krvi i time do diajbetesa, srčanih oboljenja i mnogih drugih.

Također, velik unos masti i soli dovodi do začepljenja krvnih sudova, a time dolazi lakše do moždanog i srčanog udara. Jedna od jeftinih, a udravih namirnica su i hurmame koje pomažu snižavanje krvnog pritiska i količine holestreola.

Hurme su jako zdrave i nose veliki broj zdravstvenih prednosti, a ovo su samo neke od njih:

– Sadrže ogromne količine željeza, zato se preporučuju djeci i trudnicama, te onima koji pate od anemije.

– Liječe proljev jer imaju puno kalija. Osim toga, pomaže kod zatvora, potrebno je samo da stavite hurmu u vodu i popijete tu vodu ujutru.

– Regulišu pritsak i nivo holesterola u krvi, time sprječavaju začepljenje krvnih sudova. Zbog toga smanjujete rizik od srčanog i moždanog udara, a jačaju srce zbog prisustva kalija.

 

Ne propustite