POTRESNO SVJEDOČENJE O TRAGEDIJI NA DUNAVU: Vidio sam svjetla, djevojka je vikala

Region
POTRESNO SVJEDOČENJE O TRAGEDIJI NA DUNAVU: Vidio sam svjetla, djevojka je vikala
.

Milan.S. (17) nastradao je sinoć kada je zajedno sa svojom vršnjakinjom automobilom uletio u Dunav u Vinči.

Djevojka, takođe sedamnaestogodišnjakinja je uspjela da se spasi, uz pomoć mladića koji joj pritekao u pomoć.

Kako je za “Kurir” ispričao ovaj mladić, djevojka je uspjela da se izvuče iz automobila prije nego što je potonuo.

– Bio sam sa djevojkom na parkingu kada se iznenada automobil do nas pokrenuo iz uz jak pljasak uletio u Dunav. Odmah sam izleteo iz automobila da vidim šta se dešava – počinje priču hrabri mladić koji je bez razmišljanja skočio u vodu da pomogne djevojci.

– Ugledao sam je kako pliva pored automobila i doziva upomoć. Ušao sam u vodu i uhvatio je, a onda smo se zajedno nekako dokopali obale. Sve vreijme je ponavljala “upomoć, spasite mi druga, drug mi je unutra”. Kada je bila na sigurnom vratio sam se do automobila da pokušam da pomognem i dječaku. Na tom mjestu je Dunav dubok 3, 4 metra. Potom su stigli i ribolovci koji su pokušavali da razbiju staklo veslima, ali auto je potonuo – priča vidno potresen mladić iz Kaluđerice koji bez razmišljana priskočio u pomoć tinejdžerima.

Kako Kurir saznaje, djevojka je navodno htjela da proba da vozi, oni su bili parkirani a vozilo je bilo okrenuto ka Dunavu. Istraga će utvrditi šta se tačno dogodilo, a prema prvim informacijama djevojčica je htjela da krene u rikverc ali je umjesto toga dala gas i automobil je završio u rijeci.

– Mladić koji se utopio u tom trenutku je bio na mjestu suvozača, i vjerovatno u panici počeo je da bježi na zadnje sedište vozila. Mladić koji je skočio da ih spasi, nije mogao da dođe do tinejdžera jer su zadnja vrata vozila bila blokirana sajlom – kažu očevici za Kurir.

Ronioci su izvukli tijelo nesretnog mladića, a nešto kasnije izvučen je i automobil.

(Novi.ba/Kurir.rs)

Ne propustite