PRIPREMITE JAKNE I KIŠOBRANE: Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend!

Region
PRIPREMITE JAKNE I KIŠOBRANE: Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend!
.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda saopćeno je kakvo nas vrijeme očekuje za dane vikenda koji su pred nama.

U subotu, prije podne snijeg ili susnježica su najizgledniji u Krajini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne. U ostatku zemlje kiša.

Od sredine prema kraju dana postepen pad temperature zraka u Bosni će usloviti prelazak kiše u susnježicu i snijeg. Prognozirana količina padavina se većinom kreće između 20 i 40 litara po metru kvadratnom.

U Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne i do 60 litara kiše po metru kvadratnom. U subotu vjetrovito u Hercegovini, centralnim, jugozapadnim i istočnim područjima Bosne. Izgledni su jaki, čak i olujni udari juga. U poslijepodnevnim satima jugo će oslabiti. Temperatura zraka u Krajini, zapadni i sjevernim područjima zemlje između 0 i 3°C. U ostatku zemlje temperatura zraka između 8 i 13°C, na jugu i do 16°C.

U nedjelju, u Bosni se prognozira slab snijeg ili susnježica, a u Hercegovini slaba kiša. Prestanak padavina od poslijepodnevnih sati.

Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka u Bosni između -2 i 4°C. U Hercegovini temperatura zraka između 4 i 8°C.

Ne propustite