UBICU OLIVERA IVANOVIĆA SNIMILE NADZORNE KAMERE: Pregledali snimke, pa ugledali napadača!

Region
UBICU OLIVERA IVANOVIĆA SNIMILE NADZORNE KAMERE: Pregledali snimke, pa ugledali napadača!
.

Snimci sa oko 20 kamera u sjevernom delu Kosovske Mitrovice, kao i one s prostorija Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ detaljno su pregledani i, kako saznaje Kurir, na jednom se vidi ubica Olivera Ivanovića!

Naš izvor koji je upućen u istragu kaže da ovo umnogome može da doprinese rasvjetljavanju krvničkog ubistva jednog od lidera kosovskih Srba. Ivanović je, podsjetimo, ubijen s leđa 16. januara, u ranim jutarnjim satima, i to sa šest hitaca.

- Simptomatično je da nijedna od kamera u gradu nije bila okrenuta ka jugu Kosovske Mitrovice. Ipak, prilikom pregledanja snimaka, na jednom od njih je uhvaćen napadač na Ivanovića. Ne vidi se njegovo lice, snimljen je s leđa, ali ovaj materijal ipak može biti od pomoći - navodi naš sagovornik i dodaje:

- Sve kamere su snimale isključivo sjever opštine, a nadležni organi još čekaju neke snimke iz južnog djela Kosovske Mitrovice, koji je pod kontrolom Albanaca.

Iako je odmah nakon Ivanovićevog ubistva oformljen poseban tim za istragu ovog slučaja, ni poslije dvije nedelje zvaničnici ne izlaze s detaljima. Besim Hoti, zamjenik komandanta Kosovske policije u Sjevernoj Mitrovici, rekao je da radna grupa vodi istragu punim kapacitetom, ali da nema novih detalja.

- Policija trenutno istražuje snimke kamera koje su postavljene u širem dijelu grada. Policija radi po ovlašćenjima tužioca, ali istragu obavlja Kosovska policija, koja radi u dvije smjene, a njihov rad nadlegedaju dva tužioca - Srbin i Albanac. Na slučaju radi deset policajaca, a monitoring obavlja Euleks, preko koga se razmjenjuju sve informacije - naveo je Hoti.


Podsjetimo, sumnja se da je na Ivanovića pucano iz automobila u pokretu, a sat vremena kasnije pronađena je zapaljena „opel astra“ za koju se sumnja da je povezana sa slučajem ubistva. Ubica je najverovatnije pucao iz pištolja sa prigušivačem, nakon čega je pojbegao u smeru ka Ibru, krećući se isključivo jednosmjernim ulicama.

ŠTO PRIJE RASVIJETLITI GNUSNI ZLOČIN


Austrijski kancelar Sebastijan Kurc kazao je juče da očekuje da će se nadležne institucije pobrinuti da se brzo rasvijetli atentat na Ivanovića i odgovorni za taj gnusni zločin privedu pravdi:

- Važno je da ovaj atentat, koliko god bio stravičan, ne bude zloupotrebljen za kočenje pozitivnih političkih procesa. Zbog toga apelujem na sve u Beogradu i Prištini da nastave s dijalogom uz posredovanje EU.

Ne propustite