Britanski političar dao ostavku zato što je zakasnio u parlament (VIDEO)

Svijet
Britanski političar dao ostavku zato što je zakasnio u parlament (VIDEO)
.

Michael Bates, zastupnik britanskog Doma lordova i državni tajnik u ministarstvu za međunarodni razvoj, dao je ostavku iz razloga koji je šokirao britansku javnost: zakasnio je u parlament.

Lord Bates je, naime, trebao biti u 15 sati u komori Doma lordova kako bi odgovarao na pitanja zastupnika. Kako je kasnio, njegov kolega Lord Taylor morao je preuzeti zadaći i umjesto njega odgovarati na pitanja. Lord Bates je došao pri kraju polusatne sesije i stupio za govornicu. javlja BBC.
 
No umjesto nastavi odgovarati na pitanja, odmah je izjavio kako se “srami” zbog toga što nije bio na vrijeme u Domu lordova da odgovori na pitanje barunice Lister, laburističke zastupnice u gornjem domu britanskog parlamenta. Ispričao se zbog “nepristojnosti” i najavio da će dati ostavku premijerki Theresi May. 
 
Lider oporbe: Isprika bi bila dovoljna
 
“Tijekom ovih pet godina bila mi je privilegija odgovarati na pitanje s ove govornice uime vlade”, rekao je kolegama i nastavio: “Uvijek sam vjerovato da bismo trebali ponuditi, zadovoljiti, najviše moguće standarde pristojnosti i poštivanja kada odgovaramo uime vlade na legitimnja pitana zakonodavnog tijela. Potpuno se sramim što nisam bio na svom mjestu i stoga ću ponuditi svoju ostavku premijerci, bez odgode. Ispričavam se.”
 

 


Iako je lider oporbenog kluba laburista kako bi isprika bila dovoljna, a kolege zastupnici ga uzalud povicima pokušavali odvratiti od njegova nauma, Bates se nije dao odgovoriti - nakon što je najavio da će dati ostavku, smjesta je otišao iz komore. 
 
Konzervativci iz parlamenta ga navodno trenutno pokušavaju nagovoriti da ipak ostane na položaju u ministarstvu. Zanimljivo je i da ovo nije prva ostavka koju je Lord Bates dao: dao je ostavku 2016. na mjesto državnog tajnika u ministarstvu vanjskih poslova kako bi mogao otići na humanitarno putovanje u Južnu Ameriku. Otpješačio je oko 3000 km od Buenos Airesa do Rio de Janeira kako bi prikupio 26.000 funti za Unicef. Nakon toga se u listopadu 2016. vratio u vladu.

Ne propustite