BUDITE OPREZNI: Skrivena kamera otkrila JEZIVU tajnu manikirskih salona!

Praktična žena
BUDITE OPREZNI: Skrivena kamera otkrila JEZIVU tajnu manikirskih salona!
.

Kada se sljedeći put odlučite na manikir i riješite da malo prištedite, dobro otvorite oči jer takav tip salona koristi sumnjive supstance koje vam mogu uništiti nokte!

Za vještačke nokte mnogi saloni koriste jake hemikalije koje izazivaju oštećenja nokta i ozbiljne alergijske reakcije.

Dermatolog Dejvid Orton kaže da alergije mogu da proizvedu probleme u predjelu nokta – trnjenje ili čak i pojačane simptome astme.

Ljepilo koje se koristi kod nadogradnje noktiju je toliko jako da može da podnese više kilograma, a koristi se i kao vezivo pri operacijama kuka i koljena.

Manikirka Amber Varnham kaže da Trejsi nije usamljen slučaj:

Često viđam takve stvari, naročito kad se nadogradnja radi u jeftinim salonima. Često viđam da ljudima ispadne nokat iz nokatne ploče, da i ne govorim o drugim oštečenjima – navodi ova manikirka.

Tajnim snimcima i laboratorijskom analizom utvrđeno je da jedan od devet salona u Velikoj Britaniji koristi opasan ljepak po imenu MMA.

Kako znati da je vaš salon siguran?

Neki od prilično pouzdanih znakova su VEOMA pristupačne cijene, nevoljnost radnica da govore o brendovima koji se koriste u salonu, sakrivanje etiketa, stavljanje previše gela na nokat i poteškoće u skidanju nadogradnje.

Ne propustite