Ovo je najtužnija ljubavna priča bivše Jugoslavije, par koji ni smrt nije mogla rastaviti: Evo kako su se voljeli Josipa Lisac i Karlo Metikoš

Show
Ovo je najtužnija ljubavna priča bivše Jugoslavije, par koji ni smrt nije mogla rastaviti:  Evo kako su se voljeli Josipa Lisac i Karlo Metikoš
.

Josipa i Karlo su se sreli baš onda kada je bilo vrijeme za to. Kada se spomenu ljubav i muzika mnogi će odmah u sjećanje dozvati nikad prevaziđeni album “Dnevnik jedne ljubavi”, koji su 1973. godine zajedno osmislili i snimili Josipa Lisac i Karlo Metikoš ne bi li ovjekovječili svoju ljubav, koja je počela dvije godine ranije.

I, zaista, ovaj njihov “dnevnik” je do danas ostao klasik i album kom se mnogi vraćaju, a nove generacije tek otkrivaju, što ga čini vječno živim, kao i, uostalom, Josipina ljubav, koja se nije ugasila onog decembra 1991. godine, kada je Karlo preminuo od posljedica infarkta.

 Ona i danas, skoro tri decenije kasnije, svaki koncert posvećuje njemu i pjeva za njega. Generacije su odrastale uz njihovu ljubav i dvije decenije pažljivo pratile sav onaj kreativni zanos koji je nastajao kao njen produkt, tako da nešto starijim generacijama nije nepoznanica to da su se Josipa i Karlo sreli praktično filmski, tako što su im se pogledi zadržali jedno na drugom, a sve ostalo je historija.

Ipak, ono što mnogi ne znaju je to da je pjevačica bila opčinjena Metikošem godinama prije nego što su se upoznali.

U jednom itnervjuu, on je otkrio da je Josipa kao djevojčica često dolazila pod prozor nepoznate osobe i netremice gledala u njega očekujući da će se Karlo, tada u svijetu poznat kao “Met Kolins”, odnekud pojaviti, ali bi se uvijek razočarano vraćala tramvajem kući.

 

#karlometikos #ljubav #Love #josipalisac #sreća #happiness #smile #osmijeh

A post shared by Josipa Lisac (@josipa_lisac) on

Ispostavilo se da je informacija o tome gdje on živi bila pogrešna. Ipak, Josipa i Karlo su se sreli baš onda kada je bilo vrijeme za to, onda kada su bili spremni jedno drugom da podare ljubav, a time i svima nama pjesme koje nikada neće biti stare.

Ne propustite