MEGHAN MARKLE ŠOKIRALA ODLUKOM: Ovo nikad niko prije nje nije uradio na kraljevskom vjenčanju

Show
MEGHAN MARKLE ŠOKIRALA ODLUKOM: Ovo nikad niko prije nje nije uradio na kraljevskom vjenčanju
,

Buduća supruga princa Harryija ne prestaje sa iznenađenjima.

Naime, uoči vjenčanja 19. maja u crkvi svetog Đorđa u dvorcu Vindzor, govor bi ispred 800 zvanica umjesto oca Thomasa Markle mogla da održi Meghan i da tako odstupi od još jednog kraljevskog običaja.

Kako piše The Sunday Times, 73-godišnji otac Megan Markl je poznat po svojoj povučenosti, a iako bi ovaj bivši holivudski direktor rasvjete, koji sada živi u Meksiku, mogao kćerku da odvede do oltara, teško da će pred okupljenima održati govor.

List navodi da bivša američka glumica planira svom budućem suprugu Harryiju da održi govor pun emocija i odanosti, ali i da planira da se zahvali kraljici Elizabeti, pa čak možda da provuče i poneku šalu.

Najava da će Meghan na dan svog vhenčanja održati govor nije nimalo iznenađujuća, ako se prishetimo njene izjave koju je 2015. dala UN-u.

"Ponosna sam što sam žena i feministkinja... Žena je ravnopravna svom suprugu", rekla je tada Markle, a govoreći sljedeće godine o Donaldu Trampu Megan je američkog predjsednika opisala kao "razdornog" i "ženomrsca".

Već postoji celi niz primera u kojima princ Harry i Meghan krše kraljevske običaje. 

 

Ne propustite