Istina za koju vam ne žele reći, a tiče se vašeg zdravlja: Evo koje su razlike između maslaca i margarina
Margarin se pravi na visokim temperaturama pri čemu se raspadaju transmasti oslobađaju štetne materije. Naime, maslac i margarin su možda slični po izgledu, ali se itekako razlikuju po sastavu.
Evo zašto ne trebate konzumirati margarin:
Margarin nije ni blizu zdrav koliko mislite. On je vještački proizvod, dok je maslac prirodan. Jedite maslac, ne margarin.
Margarin se pravi od ulja, soli i raznih emulgatora. Sadrži mnoge štetne dodatke. Malsac se pravi od mlijeka. Maslac je zdrav i bogat je vitaminima A,D, E i K.
Margarin je sastavljen iz trans masti koje dovode do povećanja holesterola i srčanih tegoba. Margarin se pravi na visokim temperaturama pri čemu se raspadaju transmasti oslobađaju štetne materije.
Vidite kako je velika razlika između ova 2 naizgled slična proizvoda.